2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautienos guliašas su koldūnais

Jautienos guliašas su koldūnais

Jums reikės

  • 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
  • 2 didelis svogūnai
  • 1 Valg cukraus
  • 1 Valg česnako skiltelės
  • 1 Valg kmynų sėklos
  • 2 šaukštai vengriška paprika
  • 1 šaukštelis aštrioji vengriška paprika
  • 2 šaukštai mairūnas
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 1 lauro lapas
  • 3 šaukštai pomidorų pasta
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 946 ml vištienos sultinys
  • 1 kg čiuožyklos kepsnys
  • 1 šaukštelis košerinė druska
  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 473 ml pyrago miltai
  • 2 šaukšteliai kepimo milteliai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 177 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto

Instrukcijos

  1. Apkepkite svogūnus, suberkite česnaką ir kmynus:
  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  3. Suberkite svogūnus, pabarstykite cukrumi ir kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai paruduos ir karamelizuosis, apie 20 minučių.
  4. Jei svogūnai bet kuriuo metu atrodo lyg išdžiūvę keptuvėje, sumažinkite ugnį.
  5. Suberkite susmulkintą česnaką ir maltas skrudintas kmynus ir dar minutę pakepkite.
  6. Pabarstykite saldžia ir aštria paprika ir išmeskite, kad padengtų. Įmaišykite mairūną, čiobrelius ir lauro lapą. Virkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
  7. pomidorų pastoje.
  8. Įpilkite acto, sultinio ir nusausinkite keptuvę, nubraukdami nuo keptuvės dugno visas parudavusias gabalėles.
  9. Suberkite kubeliais pjaustytą jautieną ir pabarstykite druska bei pipirais. Visą mišinį užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo, kad palaikytumėte troškinimą.
  10. Uždenkite ir virkite, kol jautiena suminkštės, maždaug 1 1/2 valandos, retkarčiais pamaišydami.
  11. Įberkite daugiau druskos ir pipirų pagal skonį.
  12. Gaminkite kukulius: koldūnams paruošti sumaišykite pyrago miltus, kepimo miltelius ir druską.
  13. Sumaišykite su pienu ir lydytu sviestu, lengvai išmaišykite.
  14. Sudėkite kukulius į troškinį: kai troškinys iškeps iki minkštumo 4 veiksme, koldūnų tešlą (sukaupdami) šaukštelius įmeskite į verdantį troškinį. Uždenkite ir virkite 15 minučių.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 145 min