Jautienos guliašas su koldūnais
Jums reikės
- 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 2 didelis svogūnai
- 1 Valg cukraus
- 1 Valg česnako skiltelės
- 1 Valg kmynų sėklos
- 2 šaukštai vengriška paprika
- 1 šaukštelis aštrioji vengriška paprika
- 2 šaukštai mairūnas
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 1 lauro lapas
- 3 šaukštai pomidorų pasta
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 946 ml vištienos sultinys
- 1 kg čiuožyklos kepsnys
- 1 šaukštelis košerinė druska
- 0 šaukšteliai pipirų
- 473 ml pyrago miltai
- 2 šaukšteliai kepimo milteliai
- 1 šaukštelis druskos
- 177 ml pieno
- 2 šaukštai sviesto
Instrukcijos
- Apkepkite svogūnus, suberkite česnaką ir kmynus:
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Suberkite svogūnus, pabarstykite cukrumi ir kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai paruduos ir karamelizuosis, apie 20 minučių.
- Jei svogūnai bet kuriuo metu atrodo lyg išdžiūvę keptuvėje, sumažinkite ugnį.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir maltas skrudintas kmynus ir dar minutę pakepkite.
- Pabarstykite saldžia ir aštria paprika ir išmeskite, kad padengtų. Įmaišykite mairūną, čiobrelius ir lauro lapą. Virkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
- pomidorų pastoje.
- Įpilkite acto, sultinio ir nusausinkite keptuvę, nubraukdami nuo keptuvės dugno visas parudavusias gabalėles.
- Suberkite kubeliais pjaustytą jautieną ir pabarstykite druska bei pipirais. Visą mišinį užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo, kad palaikytumėte troškinimą.
- Uždenkite ir virkite, kol jautiena suminkštės, maždaug 1 1/2 valandos, retkarčiais pamaišydami.
- Įberkite daugiau druskos ir pipirų pagal skonį.
- Gaminkite kukulius: koldūnams paruošti sumaišykite pyrago miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Sumaišykite su pienu ir lydytu sviestu, lengvai išmaišykite.
- Sudėkite kukulius į troškinį: kai troškinys iškeps iki minkštumo 4 veiksme, koldūnų tešlą (sukaupdami) šaukštelius įmeskite į verdantį troškinį. Uždenkite ir virkite 15 minučių.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
145 min