Jautienos guliašas su mėlynuoju sūriu
Jums reikės
- 237 ml sūris
- 397 g konservuotų pomidorų
- 237 ml vištienos sultinys
- 6 porcijos žolelių
- 4 gvazdikėliai česnako
- 907 g malta nugarinė
- 227 g makaronai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 1 kepti pipirai
- 6 porcijos druskos ir pipirų
- 6 porcijos kremas
- 3 šaukštai paprika
Instrukcijos
- Olandiškoje orkaitėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite jautieną ir kepkite, kol paruduos.
- Suberkite česnaką, svogūnus, paprikas, papriką ir šiek tiek druskos bei pipirų. Iš dalies uždenkite ir virkite, kol suminkštės, 6–8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Supilkite sultinį ir pomidorus ir troškinkite, kad skoniai susimaišytų.
- Atvėsinkite guliašą ir laikykite paruoštam patiekalui. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite šlakelį sultinio arba vandens, jei mišinys per tirštas.
- Kad patiektumėte, užvirkite didelį puodą vandens makaronams, kol padažas vėl įkais. Pasūdykite vandenį ir išvirkite makaronus iki al dente. Prieš nusausindami, palikite šiek tiek krakmolingo virimo vandens.
- Į guliašą įmaišykite kelis šaukštus grietinės. Sudėkite makaronus į guliašą ir įpilkite krakmolingo vandens, kad mišinys nebūtų per sausas.
- Ant guliašo apibarstykite mėlynojo sūrio trupiniais ir žolelėmis ir patiekite.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
30 min