2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautienos guliašas su mėlynuoju sūriu

Jautienos guliašas su mėlynuoju sūriu

Jums reikės

  • 237 ml sūris
  • 397 g konservuotų pomidorų
  • 237 ml vištienos sultinys
  • 6 porcijos žolelių
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 907 g malta nugarinė
  • 227 g makaronai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 1 kepti pipirai
  • 6 porcijos druskos ir pipirų
  • 6 porcijos kremas
  • 3 šaukštai paprika

Instrukcijos

  1. Olandiškoje orkaitėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite jautieną ir kepkite, kol paruduos.
  2. Suberkite česnaką, svogūnus, paprikas, papriką ir šiek tiek druskos bei pipirų. Iš dalies uždenkite ir virkite, kol suminkštės, 6–8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  3. Supilkite sultinį ir pomidorus ir troškinkite, kad skoniai susimaišytų.
  4. Atvėsinkite guliašą ir laikykite paruoštam patiekalui. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, įpilkite šlakelį sultinio arba vandens, jei mišinys per tirštas.
  5. Kad patiektumėte, užvirkite didelį puodą vandens makaronams, kol padažas vėl įkais. Pasūdykite vandenį ir išvirkite makaronus iki al dente. Prieš nusausindami, palikite šiek tiek krakmolingo virimo vandens.
  6. Į guliašą įmaišykite kelis šaukštus grietinės. Sudėkite makaronus į guliašą ir įpilkite krakmolingo vandens, kad mišinys nebūtų per sausas.
  7. Ant guliašo apibarstykite mėlynojo sūrio trupiniais ir žolelėmis ir patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 30 min