2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautienos stroganovas nuo nulio

Jautienos stroganovas nuo nulio

Jums reikės

  • 237 ml jautienos sultinys
  • 4 šaukštai sviesto
  • 227 g kiaušinių makaronai
  • 59 ml miltai
  • 5 gvazdikėliai česnako
  • 1 šaukštelis česnako milteliai
  • 227 g grybai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštelis svogūnų milteliai
  • 5 porcijos paprika
  • 1 šaukšteliai jūros druskos arba
  • 567 g nugarinės kepsnys
  • 473 ml kremas
  • 1 šaukštelis Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Sumaišykite miltus, druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir pipirus. Jautieną apibarstykite pagardintais miltais..
  2. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, suberkite svogūnus ir karamelizuokite iki rudos spalvos. Tada sudėkite grybus ir česnaką. Kepkite, kol grybai įgaus gražią rudą spalvą.
  3. Išimkite grybų ir svogūnų mišinį į atskirą dubenį.
  4. Likusius 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus įkaitinkite ant stiprios ugnies, supilkite kepsnio ir miltų mišinį ir kepkite, kol kepsnys iš visų pusių įgaus gražią rudą plutą.
  5. Išimkite į dubenį su grybais.
  6. Ant vidutinės ugnies lėtai supilkite į keptuvę 1/2 puodelio jautienos sultinio, nubraukite rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno ir suformuokite padažą. Kai masė taps lygi, įpilkite 1/2 puodelio sultinio, Vorčesterio padažo ir mėsos/grybų mišinio. Virkite, kol įkais.
  7. Įjunkite viryklę iki minimumo ir gerai supilkite grietinės mišinį, kol įkais, ir skanaukite su makaronais ar ryžiais!

Papildoma informacija

Porcijos 5
Gaminimo laikas 45 min