Jautienos stroganovas nuo nulio
Jums reikės
- 237 ml jautienos sultinys
- 4 šaukštai sviesto
- 227 g kiaušinių makaronai
- 59 ml miltai
- 5 gvazdikėliai česnako
- 1 šaukštelis česnako milteliai
- 227 g grybai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 1 šaukštelis svogūnų milteliai
- 5 porcijos paprika
- 1 šaukšteliai jūros druskos arba
- 567 g nugarinės kepsnys
- 473 ml kremas
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Sumaišykite miltus, druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir pipirus. Jautieną apibarstykite pagardintais miltais..
- Ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, suberkite svogūnus ir karamelizuokite iki rudos spalvos. Tada sudėkite grybus ir česnaką. Kepkite, kol grybai įgaus gražią rudą spalvą.
- Išimkite grybų ir svogūnų mišinį į atskirą dubenį.
- Likusius 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus įkaitinkite ant stiprios ugnies, supilkite kepsnio ir miltų mišinį ir kepkite, kol kepsnys iš visų pusių įgaus gražią rudą plutą.
- Išimkite į dubenį su grybais.
- Ant vidutinės ugnies lėtai supilkite į keptuvę 1/2 puodelio jautienos sultinio, nubraukite rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno ir suformuokite padažą. Kai masė taps lygi, įpilkite 1/2 puodelio sultinio, Vorčesterio padažo ir mėsos/grybų mišinio. Virkite, kol įkais.
- Įjunkite viryklę iki minimumo ir gerai supilkite grietinės mišinį, kol įkais, ir skanaukite su makaronais ar ryžiais!
Papildoma informacija
Porcijos
5
Gaminimo laikas
45 min