2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautienos stroganovas su žolelių makaronais

Jautienos stroganovas su žolelių makaronais

Jums reikės

  • 400 g jautienos kepsnys
  • 1 Valg sviesto
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 300 g mygtukas grybas
  • 400 g pappardelle makaronai
  • 3 askaloniniai česnakai
  • 1 Valg miltai
  • 300 ml jautienos sultinio
  • 1 Valg dižono garstyčių
  • 1 Valg pomidorų tyrė
  • 3 šaukštai crème fraîche
  • 1 g pakelio plokščialapių petražolių

Instrukcijos

  1. Prieš pradėdami jautieną užšaldykite 45 minutes, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, tada pagardinkite.
  2. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto su puse aliejaus. Padidinkite ugnį, tada greitai pakepinkite jautieną dalimis, kol apskrus iš abiejų pusių.
  3. Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį. Pakartokite su grybais, tada atidėkite su jautiena. Išvirkite makaronus.
  4. Į keptuvę supilkite likusį sviestą ir aliejų ir keletą minučių suminkštinkite askaloninius česnakus. Įmaišykite miltus 1 minutę, tada palaipsniui įmaišykite sultinį. Burbuliuokite 5 minutes, kol sutirštės, tada įmaišykite garstyčias, tyrą, crme frache ir prieskonius. Burbuliuokite dar 1 min., tada grąžinkite jautieną ir grybus į keptuvę.
  5. Nusausinkite makaronus, apibarstykite puse petražolių, pagardinkite, tada patiekite su kreminiu stroganoffu, pabarstytu likusiomis petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 30 min