Jautienos stroganovas su žolelių makaronais
Jums reikės
- 400 g jautienos kepsnys
- 1 Valg sviesto
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 300 g mygtukas grybas
- 400 g pappardelle makaronai
- 3 askaloniniai česnakai
- 1 Valg miltai
- 300 ml jautienos sultinio
- 1 Valg dižono garstyčių
- 1 Valg pomidorų tyrė
- 3 šaukštai crème fraîche
- 1 g pakelio plokščialapių petražolių
Instrukcijos
- Prieš pradėdami jautieną užšaldykite 45 minutes, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, tada pagardinkite.
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto su puse aliejaus. Padidinkite ugnį, tada greitai pakepinkite jautieną dalimis, kol apskrus iš abiejų pusių.
- Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį. Pakartokite su grybais, tada atidėkite su jautiena. Išvirkite makaronus.
- Į keptuvę supilkite likusį sviestą ir aliejų ir keletą minučių suminkštinkite askaloninius česnakus. Įmaišykite miltus 1 minutę, tada palaipsniui įmaišykite sultinį. Burbuliuokite 5 minutes, kol sutirštės, tada įmaišykite garstyčias, tyrą, crme frache ir prieskonius. Burbuliuokite dar 1 min., tada grąžinkite jautieną ir grybus į keptuvę.
- Nusausinkite makaronus, apibarstykite puse petražolių, pagardinkite, tada patiekite su kreminiu stroganoffu, pabarstytu likusiomis petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
30 min