Jautienos Stroganovo sriuba
Jums reikės
- 227 g Baby Bella grybai
- 1 l jautienos sultinio
- 3 šaukštai sviesto
- 118 ml vynas
- 59 ml miltai
- 8 porcijos petražolės
- 4 gvazdikėliai česnako
- 8 porcijos druskos ir pipirų
- 680 g nugarinės kepsnys
- 118 ml kremas
- 1 mažas svogūnas
- 227 g platūs kiaušinių makaronai
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Ištirpinkite 2 šaukštus sviesto dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Sudėkite kepsnį ir pagardinkite keliais žiupsneliais druskos bei pipirų. Troškinkite 5–7 minutes, maždaug kas minutę pamaišydami, kol paruduos.
- Išimkite kepsnį iš puodo kiaurasamčiu ir perkelkite į atskirą lėkštę. Atidėti.
- Į puodą įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto kartu su grybais, svogūnais ir česnakais. Troškinkite 5-6 minutes arba kol svogūnas suminkštės ir grybai paruduos.
- Įpilkite baltojo vyno ir nusausinkite keptuvę mediniu šaukštu, kad nuo keptuvės dugno nugramdytų tuos skanius rudus gabalėlius.
- Įpilkite 5 1/2 puodelių jautienos sultinio, Vusterio padažo ir kiaušinių makaronų ir maišykite, kol susimaišys. Tęskite virimą, kol mišinys užvirs. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau virkite, kol makaronai taps al dente, apie 5–8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Tuo tarpu, kol makaronai verda, mažame dubenyje išplakite likusį 1/2 puodelio jautienos sultinio ir miltus, kol susimaišys. Kai makaronai bus al dente, į sriubą įmaišykite miltų mišinį ir grietinę, kol jie susimaišys. Tęskite troškinti 5 minutes. Iškeptą kepsnį vėl įmaišykite į sriubą. Paragaukite, pagal poreikį pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite karštą, jei norite, papuoškite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
35 min