Jums reikės
- 2 šaukšteliai kepimo milteliai
- 2 šaukšteliai kepimo soda
- 567 g vyšnios
- 177 ml kakavos milteliai
- 2 kiaušiniai
- 414 ml miltai
- 355 ml riebi grietinėlė
- 59 ml kirsch
- 118 ml cukraus pudra
- 1 šaukštelis druskos
- 473 ml cukraus
- 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
- 118 ml daržovių aliejus
- 237 ml vandens
- 237 ml pieno
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Dvi 9 colių apvalias kepimo formas ištepkite riebalais ir miltais.
- Dideliame dubenyje išplakite cukrų, miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Įpilkite kiaušinių, pieno, aliejaus ir vanilės; plakite vidutiniu maišytuvo greičiu 2 minutes. Supilkite verdantį vandenį (tešla bus plona). Padalinkite tešlą tarp dviejų paruoštų formų.
- Papuošimui pasilikti 12 vyšnių.
- Sumaišykite likusias vyšnias ir Kirsch; atidėti.
- Norėdami pagaminti plaktą grietinėlę, sumaišykite grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą ir plakite iki minkštos arba beveik standžios smailės. Plaktą grietinėlę laikykite šaldytuve, kol paruošite naudoti.
- Kai pyragaičiai atvės, išlyginkite viršūnes ir vieną sluoksnį padėkite ant serviravimo lėkštės. Kiaurasamčiu išimkite vyšnias ir dėkite ant torto sluoksnio. Ant viršaus užtepkite maždaug ½–¾ puodelio plaktos grietinėlės, paskleiskite ant vyšnių (tai yra apytikslis įvertinimas, nes aš nematau, tiesiog uždenkite vyšnias ir paskleiskite lygiu sluoksniu).
- Ant viršaus uždėkite antrą sluoksnį, o visą pyragą aptepkite likusia plakta grietinėle. Papuoškite pagal pageidavimą. (Naudojau 1M antgalį vamzdžiui ant viršaus ir uždėjau rezervuotas vyšnias ant kiekvienos dekoratyvinės žvaigždės, o apatinę kraštinę išklojau šokolado drožlėmis.)* Pastaba: jei neturite Kirsch ar brendžio arba nenorite naudoti alkoholio, prieš nusausindami pasilikite ¼ puodelio konservuotų vyšnių sulčių / sirupo.* Pastaba: Norėdami pagaminti šokolado drožles, šokolado bloką (arba saldainio batonėlio nugarą) nubraukite meliono kamuoliuką. Norėdami juos pritvirtinti prie torto, pakelkite juos kompensacine mentele ir švelniai palieskite prie torto šonų.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
75 min