Kaip pasigaminti lašišos gravlaksą
Jums reikės
- 907 g centre supjaustyti gabalėliai su oda ant odos
- 59 ml košerinė druska
- 2 šaukštai rudas cukrus
- 2 šaukštai granuliuoto cukraus
- 1 šaukštelis pankolių sėklos
- 1 krūva krapų šakelių
- 1 svogūnas
- 59 ml kaparėliai
- 1 citrina
- 48 porcijos papildomų krapų
Instrukcijos
- Lašišos mėsa aukštyn dėkite ant pjaustymo lentos. Pirštų galiukais palieskite išilgai minkštimo, kad pamatytumėte, ar nėra smulkių smeigtukų. Naudokite pincetą, braškių lukšteną ar kitą žiupsnelį, kad švelniai juos ištrauktumėte.
- Sumaišykite vytinimo mišinį: dubenyje sumaišykite druską, rudąjį ir granuliuotą cukrų bei pankolio sėklas.
- Dalį kietėjimo mišinio pabarstykite 12 colių stiklinės arba keraminės kepimo indo viduryje, o ant viršaus pabarstykite šiek tiek krapų. Vieną iš lašišos gabalėlių odele žemyn uždėkite ant druskos mišinio.
- Pusę likusio druskos mišinio ir pusę likusių krapų pabarstykite ant žuvies minkštimo. Lengvai paspauskite, kad mišinys suliptų.
- Kitą lašišos gabalėlį odele į viršų padėkite ant pirmojo gabalėlio.
- Ant viršaus pabarstykite likusiu druskos mišiniu ir krapais.
- Uždenkite ir paspauskite lašišą: Uždenkite visą indą plastikine plėvele. Ant lašišos padėkite kitą, mažesnę kepimo indą ir pasverkite jį dviem sunkiomis skardinėmis, sodo plyta ar bet kokiu kitu sunkiu svoriu.
- Šaldykite ir palaikykite 2 dienas. Po 24 valandų žuvį apverskite taip, kad viršutinė dalis būtų apačioje. Tai padeda žuvims tolygiai išgydyti.
- Nuplaukite kietėjimo mišinį nuo gravlax: Kai būsite pasiruošę patiekti, išimkite žuvį iš kepimo indo. Ant dugno susikaups šiek tiek skysčio; Tai normalu. Žuvį gerai nuplaukite šaltu vandeniu, pirštais nuvalykite kietėjimo mišinį. Žuvį gerai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Supjaustykite gravlax: vieną iš žuvies gabalėlių padėkite odele žemyn ant pjaustymo lentos. Labai aštriu peiliu supjaustykite žuvį kuo ploniau, o ašmenis laikydami labai įstrižai. Tą patį padarykite su kitu žuvies gabalu.
- Patiekite gravlax: griežinėlius išdėliokite ant lėkštės perdengiančius, padėdami jas susirieskite.
- Pabarstykite raudonuoju svogūnu, kaparėliais ir likusiais krapais, papuoškite citrina. Likučiai išsilaikys apie savaitę.
Papildoma informacija
Porcijos
48
Gaminimo laikas
15 min