Kaip pasigaminti lašišos gravlaksą

Kaip pasigaminti lašišos gravlaksą

Jums reikės

  • 907 g centre supjaustyti gabalėliai su oda ant odos
  • 59 ml košerinė druska
  • 2 šaukštai rudas cukrus
  • 2 šaukštai granuliuoto cukraus
  • 1 šaukštelis pankolių sėklos
  • 1 krūva krapų šakelių
  • 1 svogūnas
  • 59 ml kaparėliai
  • 1 citrina
  • 48 porcijos papildomų krapų

Instrukcijos

  1. Lašišos mėsa aukštyn dėkite ant pjaustymo lentos. Pirštų galiukais palieskite išilgai minkštimo, kad pamatytumėte, ar nėra smulkių smeigtukų. Naudokite pincetą, braškių lukšteną ar kitą žiupsnelį, kad švelniai juos ištrauktumėte.
  2. Sumaišykite vytinimo mišinį: dubenyje sumaišykite druską, rudąjį ir granuliuotą cukrų bei pankolio sėklas.
  3. Dalį kietėjimo mišinio pabarstykite 12 colių stiklinės arba keraminės kepimo indo viduryje, o ant viršaus pabarstykite šiek tiek krapų. Vieną iš lašišos gabalėlių odele žemyn uždėkite ant druskos mišinio.
  4. Pusę likusio druskos mišinio ir pusę likusių krapų pabarstykite ant žuvies minkštimo. Lengvai paspauskite, kad mišinys suliptų.
  5. Kitą lašišos gabalėlį odele į viršų padėkite ant pirmojo gabalėlio.
  6. Ant viršaus pabarstykite likusiu druskos mišiniu ir krapais.
  7. Uždenkite ir paspauskite lašišą: Uždenkite visą indą plastikine plėvele. Ant lašišos padėkite kitą, mažesnę kepimo indą ir pasverkite jį dviem sunkiomis skardinėmis, sodo plyta ar bet kokiu kitu sunkiu svoriu.
  8. Šaldykite ir palaikykite 2 dienas. Po 24 valandų žuvį apverskite taip, kad viršutinė dalis būtų apačioje. Tai padeda žuvims tolygiai išgydyti.
  9. Nuplaukite kietėjimo mišinį nuo gravlax: Kai būsite pasiruošę patiekti, išimkite žuvį iš kepimo indo. Ant dugno susikaups šiek tiek skysčio; Tai normalu. Žuvį gerai nuplaukite šaltu vandeniu, pirštais nuvalykite kietėjimo mišinį. Žuvį gerai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais.
  10. Supjaustykite gravlax: vieną iš žuvies gabalėlių padėkite odele žemyn ant pjaustymo lentos. Labai aštriu peiliu supjaustykite žuvį kuo ploniau, o ašmenis laikydami labai įstrižai. Tą patį padarykite su kitu žuvies gabalu.
  11. Patiekite gravlax: griežinėlius išdėliokite ant lėkštės perdengiančius, padėdami jas susirieskite.
  12. Pabarstykite raudonuoju svogūnu, kaparėliais ir likusiais krapais, papuoškite citrina. Likučiai išsilaikys apie savaitę.

Papildoma informacija

Porcijos 48
Gaminimo laikas 15 min