Kanelbullar (švediški cinamono suktinukai)

Kanelbullar (švediški cinamono suktinukai)

Jums reikės

  • 75 g sviesto
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 710 ml miltai
  • 1 šaukštelis malto kardamono
  • 237 ml pieno
  • 24 porcijos pabarstyti perlinio cukraus
  • 59 ml cukraus
  • 25 g mielės

Instrukcijos

  1. Mielių kubelį sutrupinkite į maišymo dubenį. Atidėti.
  2. Pieną pakaitinkite iki maždaug 98 laipsnių (kūno temperatūros).
  3. Į mieles supilkite nedidelį kiekį šilto pieno ir gerai išmaišykite.
  4. Lėtai plakdami supilkite likusį pieną, kol jis susimaišys.
  5. Į mišinį įpilkite kambario temperatūros sviesto ir gerai išmaišykite. Tešlos kablio ir stovo maišytuvu į mielių mišinį įmaišykite druską, cukrų ir maltą kardamoną.
  6. Gerai ismaisyti. Lėtai į mišinį įpilkite apie 2 puodelius miltų ir lėtai maišykite.
  7. Likusį puodelį įpilkite lėtai, turėdami omenyje, kad norite, kad tešla būtų lipni, bet tinkama dirbti (plius ar minus apie pusę puodelio). Kai kuriuose receptuose siūloma nuolat dėti miltų, kol maišant tešla atsiskirs nuo dubens kraštų, bet manau, kad to jau per daug. Visada sustoju, kol tai neįvyksta, žinodama, kad vėliau, jei reikės, galiu įdėti daugiau miltų. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30 minučių. Tuo tarpu pasigaminkite įdarą.
  8. Sumaišykite sviestą, cukrų ir cinamoną rankiniu plaktuvu arba plaktuvu. Tai turėtų būti pastos konsistencija. Jei norite daugiau įdaro, gaminkite dvigubai daugiau (aš dažniausiai darau). Kai tešla turi laiko pakilti, išpilkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  9. Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį (maždaug 8 x 20 colių). Norite, kad ilgosios pusės būtų dvigubai ilgesnės nei trumposios.
  10. Tepkite įdarą per visą stačiakampį ir gana sandariai susukite. Turėtumėte turėti vieną ilgą 20 colių ritinį.
  11. Supjaustykite ritinėlį aštriu dantytu peiliu maždaug colių storio griežinėliais ir sudėkite į keksiukų įdėklus, pjaunama puse į viršų. Uždenkite ir leiskite pakilti dar 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių pagal Farenheitą.
  12. Sudėkite riekeles ir keksiukų pamušalus į bandelių formą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Taip iškepti suktinukai įgaus gražią auksinę spalvą. Jei turite perlinio cukraus, po truputį pabarstykite kiekvieno viršų.
  13. Iškepusius suktinukus dėkite ant vėsinimo grotelių, kol kepsite antrą ir trečią porcijas. Mėgaukitės, kol šilti. Juos taip pat puiku dėti į šaldiklį. Tiesiog įdėkite juos į mikrobangų krosnelę maždaug 30 sekundžių ir turėsite šiltą kanelbullar, kada tik norite!

Papildoma informacija

Porcijos 24
Gaminimo laikas 90 min