Karamelizuotas svogūnas, grybas ir Gruyere Quiche su avižų pluta
Jums reikės
- 0 šaukšteliai pipirų
- 0 šaukšteliai garstyčios
- 3 Kiaušinio baltymai
- 3 didelis kiaušiniai
- 237 ml išgarintas pienas
- 118 ml miltai
- 28 g gruyere sūris
- 3 šaukštai pasukų
- 227 g grybai
- 4 šaukšteliai alyvuogių aliejus
- 1 didelis svogūnas
- 177 ml avižos
- 0 šaukšteliai druskos
- 1 šaukšteliai druskos
- 1 Valg čiobrelių lapeliai
- 3 šaukštai sviesto
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Apipurkškite 9 colių pyrago indą kepimo purkštuvu.
- Norėdami paruošti plutą, į virtuvinio kombaino dubenį suberkite avižas, miltus ir druską ir 3 kartus plakite, kad susimaišytų.
- Įpilkite sviesto ir plakite maždaug 12 kartų, kol gausite akmenukų tekstūrą.
- Įpilkite pasukų ir ankštinių daržovių 3–5 kartus daugiau, kad sumaišytumėte. Iš mišinio suformuokite rutulį ir padėkite jį tarp 2 didelių vaškuoto popieriaus gabalėlių.
- Iškočiokite į maždaug 10 centimetrų skersmens apskritimą.
- Perkelkite plutą ant kito vaškuoto popieriaus lapo į pyrago indą, tada nuimkite vaškuotą popierių nuo viršaus. Švelniai įspauskite plutą į indą.
- Norėdami paruošti įdarą, didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus.
- Sudėkite svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol pasidarys aukso rudos spalvos ir karamelizuosis, apie 20 minučių.
- Perkelkite svogūnus į dubenį.
- Į keptuvę įpilkite likusius 2 arbatinius šaukštelius aliejaus ir pakaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Sudėkite grybus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol jie išleis vandenį ir pradės ruduoti, maždaug 6 minutes.
- Sudėkite svogūnus atgal į keptuvę, įmaišykite druską, pipirus, garstyčias ir čiobrelius.
- Vidutiniame dubenyje suplakite kiaušinius, baltymus ir išgarintą pieną.
- Į pyrago plutą pabarstykite sūrį. Ant viršaus užpilkite grybų-svogūnų mišinį, o ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 350 laipsnių F.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
125 min