Jums reikės
- 5 šaukštai obuolių sidro actas
- 113 g lašinių
- 1 šaukštelis rudas cukrus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 907 g plonyčių bulvių
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 237 ml raugintų kopūstų
- 1 askaloniniai česnakai
Instrukcijos
- Sudėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo gabalėlių storio. Virkite, kol šakutė suminkštės, palikite 1/4 puodelio virimo skysčio, tada nusausinkite.
- Perkelkite bulves į didelį maišymo dubenį ir uždenkite, kad išliktų šiltas. Tuo tarpu kepkite šoninę keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos ir taps traškios.
- Šoninę išimkite kiaurasamčiu ir perkelkite į dubenį su bulvėmis. Išmeskite visus, išskyrus 2 šaukštus šoninės riebalų.
- Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir virkite ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek suminkštės, apie 3 minutes.
- Įpilkite acto, aliejaus ir rudojo cukraus. Užvirinkite, tada supilkite ant bulvių ir išmeskite, kad apsemtų.
- Sudėkite raugintus kopūstus. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite actu, druska ir pipirais.
- Įpilkite šiek tiek bulvių virimo vandens, jei mišinys atrodo sausas. (Man nereikėjo.)
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min