2023/03/08 vokiečių Europos

Karštos vokiškos bulvių salotos su raugintais kopūstais

Karštos vokiškos bulvių salotos su raugintais kopūstais

Jums reikės

  • 5 šaukštai obuolių sidro actas
  • 113 g lašinių
  • 1 šaukštelis rudas cukrus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 907 g plonyčių bulvių
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 237 ml raugintų kopūstų
  • 1 askaloniniai česnakai

Instrukcijos

  1. Sudėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo gabalėlių storio. Virkite, kol šakutė suminkštės, palikite 1/4 puodelio virimo skysčio, tada nusausinkite.
  2. Perkelkite bulves į didelį maišymo dubenį ir uždenkite, kad išliktų šiltas. Tuo tarpu kepkite šoninę keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos ir taps traškios.
  3. Šoninę išimkite kiaurasamčiu ir perkelkite į dubenį su bulvėmis. Išmeskite visus, išskyrus 2 šaukštus šoninės riebalų.
  4. Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir virkite ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek suminkštės, apie 3 minutes.
  5. Įpilkite acto, aliejaus ir rudojo cukraus. Užvirinkite, tada supilkite ant bulvių ir išmeskite, kad apsemtų.
  6. Sudėkite raugintus kopūstus. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite actu, druska ir pipirais.
  7. Įpilkite šiek tiek bulvių virimo vandens, jei mišinys atrodo sausas. (Man nereikėjo.)

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min