Kefyras Okroshka (rusiška šalta daržovių sriuba)
Jums reikės
- 170 g morkos
- 1 persinis agurkas arba
- 3 Tbs krapai
- 118 ml Žalieji svogūnai
- 710 ml kefyras
- 237 ml ridikėlių lapų
- 118 ml ridikėliai
- 227 g bulvės
Instrukcijos
- Į ąsotį arba vidutinį dubenį sumaišykite kefyrą, žaliuosius svogūnus ir krapus. Jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite mažiausiai 1 valandą (arba per naktį).
- Bulves ir morkas troškinkite garintuvo krepšyje virš verdančio vandens 7–8 minutes arba tol, kol suminkštės, bet vis tiek tvirtai.
- Į bulvių mišinį įpilkite agurkų, ridikėlių ir rukolos.
- Kefyro mišinį užpilkite ant daržovių ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min