2023/02/15 Rytų Europos Europos

Kefyras Okroshka (rusiška šalta daržovių sriuba)

Kefyras Okroshka (rusiška šalta daržovių sriuba)

Jums reikės

  • 170 g morkos
  • 1 persinis agurkas arba
  • 3 Tbs krapai
  • 118 ml Žalieji svogūnai
  • 710 ml kefyras
  • 237 ml ridikėlių lapų
  • 118 ml ridikėliai
  • 227 g bulvės

Instrukcijos

  1. Į ąsotį arba vidutinį dubenį sumaišykite kefyrą, žaliuosius svogūnus ir krapus. Jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite mažiausiai 1 valandą (arba per naktį).
  2. Bulves ir morkas troškinkite garintuvo krepšyje virš verdančio vandens 7–8 minutes arba tol, kol suminkštės, bet vis tiek tvirtai.
  3. Į bulvių mišinį įpilkite agurkų, ridikėlių ir rukolos.
  4. Kefyro mišinį užpilkite ant daržovių ir išmaišykite, kad susimaišytų.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min