Kepsnių ir gruzdintų kepsnių salotos su mėlynojo sūrio sviestu + plaktais kiaušiniais

Kepsnių ir gruzdintų kepsnių salotos su mėlynojo sūrio sviestu + plaktais kiaušiniais

Jums reikės

  • 59 ml balzamiko acto
  • 85 g sūris
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 Valg čili aliejus
  • 1 šaukšteliai Čili milteliai
  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 1 šaukštelis bazilikas
  • 1 šaukštelis imbiero
  • 237 ml vynuoginiai pomidorai
  • 2 l pavasario žalumynai
  • 1 Valg medus
  • 2 šaukštai medus
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 59 ml alyvuogių aliejus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštelio pipirų
  • 1 kg rusvosios bulvės
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 4 porcijos druskos
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 1 šaukšteliai paprika
  • 454 g kepsnio gabalas
  • 118 ml graikiniai riešutai

Instrukcijos

  1. Kepkite bulvytes: įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių F.
  2. Sudėkite supjaustytas bulves į didelį dubenį ir apšlakstykite aliejumi, rūkyta paprika, čili milteliais druska ir pipirais. Švelniai išmeskite rankomis arba dviem mentelėmis, kad padengtumėte tolygiai.
  3. Vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos. Kepkite 25-30 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 25-30 minučių. Tai gali užtrukti ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo to, kiek storai supjaustysite bulves. Norite, kad bulvės išorėje būtų giliai auksinės ir traškios! Kol kepa bulvytės, pagaminkite užpilą, naudokite mėlynojo sūrio sviestą ir paruoškite kietai virtus kiaušinius. 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus, 1 valgomasis šaukštas aštraus čili aliejaus, imbiero ir žiupsnelio druskos bei pipirų mažame dubenyje.
  4. Plakite, kad sumaišytumėte. Paragaukite ir pagardinkite pagal savo skonį. Atidėti. Užpilą galima paruošti iš anksto ir kelias dienas laikyti šaldytuve. Kitame dubenyje sutrinkite sviestą, 2–3 uncijas trupinto mėlynojo pelėsinio sūrio, baziliką ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Atidėti. Mėlynąjį sūrį taip pat galima pasigaminti iš anksto ir kelias dienas laikyti šaldytuve. Tada ant vidutinės ugnies įkaitinkite nedidelę keptuvę.
  5. Įdėkite graikinius riešutus ir 2 šaukštus medaus. Riešutus paskrudinkite 3 minutes, išmaišykite ir skrudinkite dar 3 minutes arba tol, kol karamelizuosis ir taps auksinės rudos spalvos. Atidžiai stebėkite. Jie greitai dega! Kai būsite pasiruošę gaminti salotas, kepkite kepsnį pasirinktu būdu – man patinka kepti ant grotelių.
  6. Įkaitinkite grilį iki vidutinio aukščio. Iš abiejų pusių ištrinkite kepsnius su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais ir kepkite ant grotelių, kol pageidausite. Man patinka vidutiniškai retas, kurio kiekviena pusė buvo apie 5 minutes (tai priklauso nuo jūsų kepsnio storio).
  7. Leiskite jam pailsėti prieš pjaustydami juosteles nuo grūdų. Kol kepsniai kepa, paruoškite likusius 4 kiaušinius, kaip norite. Išviriau kiaušinius naudodamas [šiuo metodu | http://smittenkitchen.com/blog/2008/08/how-to-poach-an-egg-smitten-kitchen-style/]. Tai veikia kaip žavesys. Norėdami surinkti salotas, derinkite žalumynus su pomidorais ir graikiniais riešutais.
  8. Sudėkite gruzdintas bulvytes ir kietai virtus kiaušinius bei saują trupinto mėlynojo pelėsinio sūrio. Tada ant kepsnio sudėkite supjaustytą kepsnį ir gabalėlį mėlynojo sūrio sviesto. Galiausiai įmuškite plaktus kiaušinius, pabarstykite druska ir pipirais, tada apšlakstykite padažą.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 50 min