Kepta česnako, vištienos ir žolelių baltoji pica
Jums reikės
- 1 šaukšteliai pipirų
- 1 Tbs sviesto
- 2 Tbs miltai
- 1 Tbs petražolės
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 59 ml pusė ir pusė
- 177 ml mocarela sūris
- 1 šaukšteliai raudonėlio
- 59 ml parmezano sūris
- 454 g picos tešla
- 59 ml svogūnas
- 8 gvazdikėliai keptas česnakas
- 118 ml lieso pieno
- 355 ml vištos krūtinėlė
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių. Paruoškite kepimo skardą su siplat įklotu arba patepkite riebalais ir pabarstykite kukurūzų miltais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.
- Skrudintą česnaką pakepinkite 1 minutę.
- Suberkite miltus, maišykite, kol gerai susimaišys. Virkite 1 minutę. Lėtai supilkite pieną ir pusę su puse.
- Įmaišykite pipirus. Virkite apie 3 minutes arba kol pradės tirštėti.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite parmezano sūrį.
- Ant paruoštos kepimo skardos paskleiskite tešlą į maždaug 12 colių apskritimą.
- Tešlą užtepkite balta priežastimi. Ant viršaus uždėkite vištienos, raudonųjų svogūnų ir sūrio.
- Kepkite 17 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.
- Išimkite iš orkaitės, pabarstykite žolelėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
35 min