Kreminė vengrų grybų sriuba
Jums reikės
- 2 šaukštai krapai
- 3 šaukštai miltai
- 473 ml pieno
- 118 ml kremas
- 946 ml jautienos sultinys
- 680 g grybai
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 1 vidutinis svogūnas
- 2 šaukštai paprika
- 680 g rusvosios bulvės
- 1 šaukšteliai druskos
Instrukcijos
- Įkaitinkite aliejų olandiškoje orkaitėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Sudėkite grybus ir svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol didžioji dalis skysčio išgaruos, 10–15 minučių. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, dažnai maišydami, kol grybai taps labai minkšti, dar apie 3 minutes.
- Suberkite miltus, papriką, krapus ir maišydami virkite 15 sekundžių.
- Supilkite sultinį, pieną ir bulves; uždenkite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad palaikytumėte gyvą troškinį, ir virkite neuždengę, kol bulvės suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę bei druską.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
45 min