2023/02/15 Rytų Europos Europos

Kreminė vengrų grybų sriuba

Kreminė vengrų grybų sriuba

Jums reikės

  • 2 šaukštai krapai
  • 3 šaukštai miltai
  • 473 ml pieno
  • 118 ml kremas
  • 946 ml jautienos sultinys
  • 680 g grybai
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2 šaukštai paprika
  • 680 g rusvosios bulvės
  • 1 šaukšteliai druskos

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite aliejų olandiškoje orkaitėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
  2. Sudėkite grybus ir svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol didžioji dalis skysčio išgaruos, 10–15 minučių. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, dažnai maišydami, kol grybai taps labai minkšti, dar apie 3 minutes.
  3. Suberkite miltus, papriką, krapus ir maišydami virkite 15 sekundžių.
  4. Supilkite sultinį, pieną ir bulves; uždenkite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad palaikytumėte gyvą troškinį, ir virkite neuždengę, kol bulvės suminkštės, maždaug 5 minutes.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę bei druską.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 45 min