Kreminiai grybai-Fontina makaronai

Kreminiai grybai-Fontina makaronai

Jums reikės

  • 567 g cremini grybai
  • 227 g fontina sūris
  • 118 ml petražolės
  • 283 g platūs makaronai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 118 ml askaloniniai česnakai
  • 118 ml sviesto

Instrukcijos

  1. Virkite makaronus iki al dente, pagal pakuotės nurodymus.
  2. Nusausinkite ir pasilikite ¾ puodelio virimo vandens.
  3. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus sviesto. Pusę grybų, retkarčiais pamaišydami, patroškinkite 7 minutes; perkelti į lėkštę. Pakartokite su 2 šaukštais sviesto ir likusiais grybais, perkelkite juos į lėkštę su likusiais grybais.
  4. Sudėkite askaloninius česnakus į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
  5. Sudėkite grybus atgal į keptuvę kartu su vynu; virkite, kol vynas sumažės per pusę, apie 3 minutes.
  6. Įpilkite rezervuoto virimo skysčio ir užvirinkite. Įmaišykite likusius 4 šaukštus sviesto ir pagardinkite 1 arbatiniu šaukšteliu druskos.
  7. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite išvirtus makaronus, sūrį ir petražoles, plakite su padažu, kol makaronai pasidengs ir sūris pradės tirpti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min