Kreminiai grybai-Fontina makaronai
Jums reikės
- 567 g cremini grybai
- 227 g fontina sūris
- 118 ml petražolės
- 283 g platūs makaronai
- 1 šaukštelis druskos
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 118 ml askaloniniai česnakai
- 118 ml sviesto
Instrukcijos
- Virkite makaronus iki al dente, pagal pakuotės nurodymus.
- Nusausinkite ir pasilikite ¾ puodelio virimo vandens.
- Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus sviesto. Pusę grybų, retkarčiais pamaišydami, patroškinkite 7 minutes; perkelti į lėkštę. Pakartokite su 2 šaukštais sviesto ir likusiais grybais, perkelkite juos į lėkštę su likusiais grybais.
- Sudėkite askaloninius česnakus į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Sudėkite grybus atgal į keptuvę kartu su vynu; virkite, kol vynas sumažės per pusę, apie 3 minutes.
- Įpilkite rezervuoto virimo skysčio ir užvirinkite. Įmaišykite likusius 4 šaukštus sviesto ir pagardinkite 1 arbatiniu šaukšteliu druskos.
- Sumažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite išvirtus makaronus, sūrį ir petražoles, plakite su padažu, kol makaronai pasidengs ir sūris pradės tirpti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min