Lazanijos sriuba

Lazanijos sriuba

Jums reikės

  • 2 lauro lapai
  • 1 l vištienos sultinys
  • 794 g konservuotų pomidorų
  • 118 ml baziliko lapai
  • 227 g fusilli makaronai
  • 4 česnako skiltelės
  • 680 g dešra
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
  • 710 ml svogūnai
  • 2 šaukšteliai raudonėlio
  • 118 ml parmezano sūris
  • 1 žiupsnelis pipirų
  • 1 šaukšteliai pipirų dribsniai
  • 227 g rikota
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 8 porcijos druskos ir pipirų
  • 473 ml mocarela sūris
  • 2 šaukštai pomidorų pasta

Instrukcijos

  1. Jei norite gauti lėtos virimo šios sriubos versiją, būtinai peržiūrėkite mano lėtą virimo lazanijos sriubą su vištiena ir grybais!
  2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  3. Sudėkite dešrą, suskaidydami kąsnio dydžio gabaliukais, ir kepkite apie 5 minutes.
  4. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės, apie 6 minutes.
  5. Sudėkite česnaką, raudonėlį ir raudonųjų pipirų dribsnius. Virkite 1 minutę.
  6. Įpilkite pomidorų pastos ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų. Virkite 3–4 minutes arba tol, kol pomidorų pasta įgaus rūdžių rudą spalvą.
  7. Sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, lauro lapus ir vištienos sultinį. Maišykite, kad susijungtumėte. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių.
  8. Sudėkite nevirtus makaronus ir virkite iki al dente. Šiuo metu nepervirkite ir neleiskite sriubai ilgai virti, nes makaronai taps purūs ir sugers visą sriubos sultinį. Galbūt net norėsite virti makaronus atskirai, o po to sudėti juos į atskirus dubenėlius, prieš pildami ant jų sriubą. Tai būtų ypač protingas žingsnis, jei tikitės kokių nors likučių. Prieš patiekdami įmaišykite baziliką ir pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kol makaronai verda, paruoškite sūrio yum. Nedideliame dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, druską ir pipirus. Kad patiektumėte, į kiekvieną sriubos dubenį įdėkite po šaukštelį sūrio yum, ant viršaus pabarstykite šiek tiek mocarelos ir karštą sriubą uždėkite ant sūrio.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min