Lazanijos suktinukai
Jums reikės
- 0 šaukšteliai pipirų
- 794 g konservuotų pomidorų
- 1 didelis kiaušinis
- 3 šaukštai bazilikas
- 3 šaukštai plokščialapių petražolių
- 3 gvazdikėliai česnako
- 12 lazanijos makaronai
- 227 g Malta jautiena
- 591 ml mocarela sūris
- 4 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 šaukšteliai raudonėlio
- 425 g Rikotos sūris
- 0 šaukšteliai druskos
- 12 porcijos druskos ir pipirų
- 59 ml svogūnas
- 79 ml šviežiai
- 177 ml šviežiai
Instrukcijos
- Į didelę nepridegančią keptuvę supilkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Įkaitinkite ant vidutinės ugnies, sutrinkite jautienos mėsą ant aliejaus, suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite mišinį retkarčiais pamaišydami ir sulaužydami mėsą, kol apskrus.
- Iš jautienos nusausinkite riebalus.
- Jautienos mišinį supilkite į virtuvinį kombainą ir plakite apie 5 sekundes, kol susmulkinsite į smulkius gabalėlius.
- Supilkite jautienos mišinį atgal į keptuvę ir suberkite trintus pomidorus, smulkintą česnaką, baziliką, raudonėlį ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Padažą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, tada uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol ruošite makaronų ir sūrio mišinį. Lazanijos makaronus išvirkite dideliame puode su verdančio vandens, 1 šaukšteliu druskos ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus iki al dente, kaip nurodyta instrukcijos nurodytos ant pakuotės. Kai makaronai išvirs, nusausinkite ir išklokite makaronus vienu sluoksniu ant vaškuoto popieriaus arba sausainių lakštų, lengvai apipurkštų nepridegančiu kepimo purškalu. Paruoškite sūrio mišinį (aš tai darau, kol verda makaronai), dideliame dubenyje sumaišydami rikotos sūrį, kiaušinį, 1/4 šaukštelio druskos ir 1/4 šaukštelio pipirų, kol gerai susimaišys. Įmaišykite kapotų šviežių petražolių.
- Įpilkite 2 puodelius tarkuoto mocarelos sūrio, 1/2 puodelio parmezano sūrio ir 1/3 puodelio Romano sūrio, maišykite mišinį, kol gerai susimaišys. Išmaišykite mėsos padažą ir 1/3 puodelio tolygiai paskleiskite į 13x9 colių kepimo indą.
- Ant kiekvieno išvirto lazanijos makarono tolygiai paskirstykite 1/4 puodelio sūrio mišinio (bus plonas sluoksnis), tada ant sūriu padengto makarono viršaus užtepkite 1 kupiną šaukštą mėsos padažo.
- Susukite makaronus želė ritininiu būdu ir išdėliokite siūle žemyn į kepimo formą. Susuktus makaronus apliekite likusiu mėsos padažu, tada tolygiai pabarstykite likusį 1/2 puodelio mocarelos sūrio ir 1/4 puodelio parmezano sūrio. Palapinės kepimo indas su folija (neleiskite folijai likti ant sūrio, nes kitaip ji prilips, tik norite, kad sūris neapskrustų) ir kepkite 35 minutes įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekite šiltą, papuoštą smulkintais šviežiais bazilikais ir petražolėmis. *Jei norite, kartu su bazilikais ir raudonėliais taip pat galite pridėti šiek tiek rozmarino, čiobrelių ir susmulkintų pankolių sėklų. Recepto šaltinis: Cooking Classy
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
45 min