Lengvas šiltas švediškas karamelinis obuolių sūrio pyragas
Jums reikės
- 118 ml migdolų miltai/miltai
- 473 ml obuolių sidras
- 1 šaukštelis cinamono
- 177 ml kremas
- 237 ml rudas cukrus
- 4 kiaušiniai
- 59 ml miltai
- 532 ml pilno riebumo varškės
- 59 ml granuliuoto cukraus
- 237 ml riebi grietinėlė
- 355 ml rožiniai moteriški obuoliai
- 0 šaukšteliai druskos
- 6 šaukštai sviesto
- 1 vanilės pupelė
- 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
- 473 ml plakta grietinėlė
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Ištepkite 3 litrų talpos kepimo indą.**Į virtuvinio kombaino dubenį arba suberkite daug miltelių turintį trintuvą, suberkite varškę, cukrų, miltus, migdolų miltus, riebią grietinėlę, vanilę ir kiaušinius. Grynas iki vientisos masės, apie 2-3 minutes.
- Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu pagaminkite karamelę + obuolius.
- Įdėkite obuolių sidrą į vidutinį padažo puodą ir užvirinkite, virkite apie 15–20 minučių arba tol, kol sidras sumažės iki maždaug 1/3 puodelio ir taps tirštas bei sirupinis. Sumažinkite ugnį ir suberkite rudąjį cukrų, 4 šaukštus sviesto ir grietinėlę. Vėl užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5–10 minučių arba tol, kol karamelė sutirštės ir taps tamsios spalvos.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį vanilės. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
- Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite 2 šaukštus sviesto.
- Įdėkite obuolius, cinamoną ir druską, virkite, retkarčiais pamaišydami apie 10 minučių. Paskutinę minutę įpilkite 1 arbatinį šaukštelį vanilės ir kepkite dar minutę.
- Nukelkite nuo ugnies. Kad patiektumėte, į kiekvieną sūrio pyrago gabalėlį įdėkite po šaukštelį plaktos grietinėlės. Ant viršaus uždėkite obuolių, o tada apibarstykite karamele. MĖGAUTIS!
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
80 min