Lengvas šiltas švediškas karamelinis obuolių sūrio pyragas

Lengvas šiltas švediškas karamelinis obuolių sūrio pyragas

Jums reikės

  • 118 ml migdolų miltai/miltai
  • 473 ml obuolių sidras
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 177 ml kremas
  • 237 ml rudas cukrus
  • 4 kiaušiniai
  • 59 ml miltai
  • 532 ml pilno riebumo varškės
  • 59 ml granuliuoto cukraus
  • 237 ml riebi grietinėlė
  • 355 ml rožiniai moteriški obuoliai
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 6 šaukštai sviesto
  • 1 vanilės pupelė
  • 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
  • 473 ml plakta grietinėlė

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Ištepkite 3 litrų talpos kepimo indą.**Į virtuvinio kombaino dubenį arba suberkite daug miltelių turintį trintuvą, suberkite varškę, cukrų, miltus, migdolų miltus, riebią grietinėlę, vanilę ir kiaušinius. Grynas iki vientisos masės, apie 2-3 minutes.
  2. Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu pagaminkite karamelę + obuolius.
  3. Įdėkite obuolių sidrą į vidutinį padažo puodą ir užvirinkite, virkite apie 15–20 minučių arba tol, kol sidras sumažės iki maždaug 1/3 puodelio ir taps tirštas bei sirupinis. Sumažinkite ugnį ir suberkite rudąjį cukrų, 4 šaukštus sviesto ir grietinėlę. Vėl užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5–10 minučių arba tol, kol karamelė sutirštės ir taps tamsios spalvos.
  4. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį vanilės. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.
  5. Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite 2 šaukštus sviesto.
  6. Įdėkite obuolius, cinamoną ir druską, virkite, retkarčiais pamaišydami apie 10 minučių. Paskutinę minutę įpilkite 1 arbatinį šaukštelį vanilės ir kepkite dar minutę.
  7. Nukelkite nuo ugnies. Kad patiektumėte, į kiekvieną sūrio pyrago gabalėlį įdėkite po šaukštelį plaktos grietinėlės. Ant viršaus uždėkite obuolių, o tada apibarstykite karamele. MĖGAUTIS!

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 80 min