2023/02/15 Rytų Europos Europos

Lengvas vištienos paprikas

Lengvas vištienos paprikas

Jums reikės

  • 2 šaukštai universalūs miltai
  • 1 paprika
  • 425 g konservuotų pomidorų
  • 118 ml vištienos sultinys
  • 0 šaukšteliai pipirų čili dribsniai
  • 6 porcijos petražolės
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 6 porcijos druskos ir pipirų
  • 454 g vištienos šlaunelės
  • 59 ml kremas
  • 2 šaukštai paprika

Instrukcijos

  1. Olandiškoje orkaitėje arba vidutinio dydžio puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies.
  2. Į puodą sudėkite vištienos gabalėlius ir svogūną ir kepkite apie 5–7 minutes, kol vištienos viduje nebebus rausvos spalvos. Įmaišykite papriką ir česnaką.
  3. Suberkite papriką, druską, pipirus, raudonuosius čili dribsnius ir lengvai išmaišykite.
  4. Supilkite vištienos sultinį ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Užvirinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir grietinę su kaušeliu sultinio iš puodo.
  5. Supilkite šį mišinį atgal į puodą ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Padažas sutirštės nuo miltų.
  6. Papuoškite petražolėmis ir patiekite ant makaronų, ryžių ar bulvių.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 35 min