Lengvas vištienos paprikas
Jums reikės
- 2 šaukštai universalūs miltai
- 1 paprika
- 425 g konservuotų pomidorų
- 118 ml vištienos sultinys
- 0 šaukšteliai pipirų čili dribsniai
- 6 porcijos petražolės
- 3 gvazdikėliai česnako
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 6 porcijos druskos ir pipirų
- 454 g vištienos šlaunelės
- 59 ml kremas
- 2 šaukštai paprika
Instrukcijos
- Olandiškoje orkaitėje arba vidutinio dydžio puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Į puodą sudėkite vištienos gabalėlius ir svogūną ir kepkite apie 5–7 minutes, kol vištienos viduje nebebus rausvos spalvos. Įmaišykite papriką ir česnaką.
- Suberkite papriką, druską, pipirus, raudonuosius čili dribsnius ir lengvai išmaišykite.
- Supilkite vištienos sultinį ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Užvirinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir grietinę su kaušeliu sultinio iš puodo.
- Supilkite šį mišinį atgal į puodą ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Padažas sutirštės nuo miltų.
- Papuoškite petražolėmis ir patiekite ant makaronų, ryžių ar bulvių.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
35 min