Lengvesni švediški mėsos kukuliai

Lengvesni švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 2 šaukšteliai jautienos sultinio granulės
  • 2 šaukštai sviesto
  • 473 ml makaronai
  • 79 ml duonos trupiniai
  • 1 didelis kiaušinis
  • 473 ml pieno
  • 2 šaukštai miltai
  • 0 šaukšteliai česnako milteliai
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 0 šaukšteliai maltų pipirų
  • 1 šaukštelis košerinė druska
  • 454 g malta kalakutiena
  • 2 šaukšteliai svogūnai

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Paruoškite didelę kepimo skardą, išklotą aliuminio folija ir apipurkštą nepridegančiu kepimo purškalu. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir gerai išmaišykite rankomis. Suformuokite apie 30 (1 colio) kotletų. Išdėliokite mėsos kukulius ant kepimo skardos.
  2. Išimkite iš orkaitės ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais (tai padeda padažui geriau prilipti). Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite sviestą. Įmaišykite miltus, sultinio granules ir pipirus. Palaipsniui pilkite pieną, nuolat plakdami. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki ugnies, dažnai maišydami. Troškinkite 6–7 minutes arba tol, kol padažas gerokai sutirštės.
  3. Sudėkite kotletus į keptuvę, kepkite, kol įkais.
  4. Patiekite ant šiltų, virtų makaronų, kiaušinių makaronų ar ryžių. Mėgaukitės!

Papildoma informacija

Porcijos 3
Gaminimo laikas 45 min