Lengvi tiramisu putėsiai

Lengvi tiramisu putėsiai

Jums reikės

  • 237 ml stipri plakta grietinėlė
  • 2 šaukšteliai kavos
  • 227 g sūrio kremas
  • 355 ml cukraus pudra
  • 28 g pusiau saldus kepimo šokoladas
  • 1 Valg kakavos milteliai
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
  • 59 ml vandens

Instrukcijos

  1. Įdėkite tirpią kavą į karštą vandenį ir išmaišykite.
  2. Leiskite atvėsti 5 minutes. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Atvėsinkite, kol būsite pasiruošę naudoti. (Kitaip: galite naudoti 8 uncijų kartoninę plaktą užpilą. Žr. pastabą.)
  3. Sumaišykite cukraus pudrą ir marscarpone/grietinėlės sūrį rankiniu mikseriu iki vientisos masės.
  4. Sumaišykite vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą kavos.
  5. Pridėkite iki viso kavos kiekio, priklausomai nuo to, kokio stiprumo norite tiramisu. (Viską pridėjau, nes taip riedu.)
  6. Įmaišykite vanilę. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į kavos mišinį.
  7. Įdėkite tiramisu į galono dydžio užtrauktuko maišelį su dideliu apvaliu arba 1 M antgaliu. Į kiekvienos iš 4 stiklinių (mano stiklinės buvo 6 uncijų dydžio) dugną uždėkite nedidelį kiekį vamzdelio. Sluoksnį pabarstykite kakavos milteliais. Toliau sluoksniuokite tiramisu ir kakavos miltelius. Kai pasieksite viršutinį sluoksnį, ant serviravimo indų viršaus sutarkuokite 1 unciją pusiau saldaus kepimo šokolado (vietoj kakavos miltelių). Tai suteikia saldų pirmąjį skonį, o ne kartaus nuo nesaldintos kakavos. Atvėsinkite, uždengę, šaldytuve, kol paruošite patiekti.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 20 min