Lengvi tiramisu putėsiai
Jums reikės
- 237 ml stipri plakta grietinėlė
- 2 šaukšteliai kavos
- 227 g sūrio kremas
- 355 ml cukraus pudra
- 28 g pusiau saldus kepimo šokoladas
- 1 Valg kakavos milteliai
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 59 ml vandens
Instrukcijos
- Įdėkite tirpią kavą į karštą vandenį ir išmaišykite.
- Leiskite atvėsti 5 minutes. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Atvėsinkite, kol būsite pasiruošę naudoti. (Kitaip: galite naudoti 8 uncijų kartoninę plaktą užpilą. Žr. pastabą.)
- Sumaišykite cukraus pudrą ir marscarpone/grietinėlės sūrį rankiniu mikseriu iki vientisos masės.
- Sumaišykite vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą kavos.
- Pridėkite iki viso kavos kiekio, priklausomai nuo to, kokio stiprumo norite tiramisu. (Viską pridėjau, nes taip riedu.)
- Įmaišykite vanilę. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į kavos mišinį.
- Įdėkite tiramisu į galono dydžio užtrauktuko maišelį su dideliu apvaliu arba 1 M antgaliu. Į kiekvienos iš 4 stiklinių (mano stiklinės buvo 6 uncijų dydžio) dugną uždėkite nedidelį kiekį vamzdelio. Sluoksnį pabarstykite kakavos milteliais. Toliau sluoksniuokite tiramisu ir kakavos miltelius. Kai pasieksite viršutinį sluoksnį, ant serviravimo indų viršaus sutarkuokite 1 unciją pusiau saldaus kepimo šokolado (vietoj kakavos miltelių). Tai suteikia saldų pirmąjį skonį, o ne kartaus nuo nesaldintos kakavos. Atvėsinkite, uždengę, šaldytuve, kol paruošite patiekti.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
20 min