Lėtai kepami švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 237 ml jautienos sultinys
- 118 ml duonos trupiniai
- 2 didelis kiaušiniai
- 118 ml plokščialapių petražolių lapelių
- 3 šaukštai miltai
- 2 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 454 g malta kiauliena
- 454 g malta kalakutiena
- 12 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 1 šaukštelis svogūnų milteliai
- 1 Valg serbentų želė
- 59 ml kremas
- 3 šaukštai sviesto
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Įpilkite jautienos sultinį ir Vusterio padažą į 6 litrų lėtą viryklę.
- Į didelį dubenį sudėkite kiaulieną, kalakutieną, džiūvėsėlius, kiaušinius, kvapiuosius pipirus, svogūnų miltelius, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų.
- Mėsą maišykite rankomis, kol mišinys taps vienodos spalvos ir tekstūros. Susmulkinkite šaukštus ir susukite į rutuliukus; sudėkite juos vienu sluoksniu į lėtą viryklę. Kai uždengs viryklės dugnas, uždėkite antrą sluoksnį, pradedant nuo išorinio krašto. (Virtuvės išorė yra karštesnė; kotletai ant krašto iškeps greičiau nei tie, kurie yra centre.) Uždenkite ir virkite aukštoje temperatūroje 2 valandas, kol kotletai iškeps.
- Tuo tarpu sviestą ir miltus sutrinkite nedideliame dubenyje, kad susidarytų vientisa pasta (kuri bus naudojama padažui tirštinti). Nuimkite 1/2 colio rutuliukus ir padėkite ant nedidelės lėkštės.
- Perkelkite kotletus kiaurasamčiu iš lėtos viryklės į didelį dubenį, palikdami kepimo skystį puode. (Turite turėti apie 1 1/2 stiklinės skysčio.) Išimdami kotletus pradėkite nuo išorinių kraštų ir atsargiai išskobkite. Kai kurie gali būti sulipę; švelnus jaukinimas šaukštu juos atskirs.
- Į virimo skystį išplakite sviesto ir miltų pastą po 1 arba 2 rutuliukus, kad įmaišytumėte.
- Jei naudojate, išplakite grietinę ir želė. Grąžinkite kotletus į lėtą viryklę ir sumaišykite su šaukštu, kad apsemtų. Virkite aukštai, neuždengę, kol padažas sutirštės, 30 minučių. Nustatykite, kad būtų šilta, kotletus apibarstykite petražolėmis ir patiekite.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
155 min