Lėtai virinama prancūziška svogūnų sriuba

Lėtai virinama prancūziška svogūnų sriuba

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 2 l jautienos sultinys
  • 4 šaukštai sviesto
  • 6 gabalas traški duona
  • 2 šaukštai česnako
  • 8 gabalas šveicariškas sūris
  • 4 svogūnai

Instrukcijos

  1. Į didžiausią turimą keptuvę ir (arba) keptuvę sudėkite sviestą ir svogūnų žiedus ir pakepinkite ant vidutinės-stiprios ugnies apie 10 minučių arba kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės ruduoti. Uždenkite ir virkite apie 5 minutes ilgiau, kad jie šiek tiek karamelizuotųsi.
  2. Perkelkite svogūnus į lėtą viryklę.
  3. Įpilkite česnako, sultinio ir lauro lapų. Uždenkite ir kepkite ant aukštos temperatūros 3-4 valandas arba ant silpnos ugnies 6-8 valandas (arba iki 10). Maždaug 20-30 minučių prieš patiekiant įkaitinkite orkaitę iki 420 laipsnių.
  4. Vienu sluoksniu dėkite duonos riekeles ant kepimo skardos.
  5. Pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 5 minutėms, tada apverskite duonos riekeles ir grįžkite į orkaitę dar maždaug 5 minutėms, kol duona išdžius ir taps traški. Atidėti.
  6. Ant kepimo skardos sudėkite orkaitėje tinkamus dubenėlius. Užpildykite kiekvieną sriuba iš lėtos viryklės.
  7. Ant sriubos viršaus uždėkite 2 šveicariško sūrio riekeles (perdengiančius), kad kraštai kabėtų virš dubenėlių šonų.
  8. Kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys.
  9. Patiekite su traškia duona ir, jei norite, papuoškite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 270 min