Lėtai virinama prancūziška svogūnų sriuba
Jums reikės
- 1 lauro lapas
- 2 l jautienos sultinys
- 4 šaukštai sviesto
- 6 gabalas traški duona
- 2 šaukštai česnako
- 8 gabalas šveicariškas sūris
- 4 svogūnai
Instrukcijos
- Į didžiausią turimą keptuvę ir (arba) keptuvę sudėkite sviestą ir svogūnų žiedus ir pakepinkite ant vidutinės-stiprios ugnies apie 10 minučių arba kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės ruduoti. Uždenkite ir virkite apie 5 minutes ilgiau, kad jie šiek tiek karamelizuotųsi.
- Perkelkite svogūnus į lėtą viryklę.
- Įpilkite česnako, sultinio ir lauro lapų. Uždenkite ir kepkite ant aukštos temperatūros 3-4 valandas arba ant silpnos ugnies 6-8 valandas (arba iki 10). Maždaug 20-30 minučių prieš patiekiant įkaitinkite orkaitę iki 420 laipsnių.
- Vienu sluoksniu dėkite duonos riekeles ant kepimo skardos.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 5 minutėms, tada apverskite duonos riekeles ir grįžkite į orkaitę dar maždaug 5 minutėms, kol duona išdžius ir taps traški. Atidėti.
- Ant kepimo skardos sudėkite orkaitėje tinkamus dubenėlius. Užpildykite kiekvieną sriuba iš lėtos viryklės.
- Ant sriubos viršaus uždėkite 2 šveicariško sūrio riekeles (perdengiančius), kad kraštai kabėtų virš dubenėlių šonų.
- Kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys.
- Patiekite su traškia duona ir, jei norite, papuoškite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
270 min