Lėtos viryklės vengriškas guliašas
Jums reikės
- 473 ml jautienos sultinys
- 1 kg jautienos troškinys mėsa
- 1 šaukšteliai pipirų
- 25 g miltai
- 2 šaukštai česnako
- 2 šaukšteliai košerinė druska
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 454 g svogūnai
- 59 ml paprika
- 170 g pomidorų pasta
- 59 ml vandens
Instrukcijos
- Pagardinkite jautieną šaukšteliu košerinės druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų. Didelėje 12 colių keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ir stiprios ugnies apie 3 minutes.
- Įdėkite pusę jautienos vienu sluoksniu ir apkepkite iš visų pusių, iš viso apie 5 minutes.
- Kiaurasamčiu iškelkite į lėkštę, supilkite likusį alyvuogių aliejų ir apkepkite likusią jautieną.
- Suberkite svogūnus ir kepkite maišydami, kol suminkštės, bet neparus, apie 5 minutes.
- Sudėkite česnaką, papriką ir kajeną ir maišydami kepkite 30 sekundžių.
- Apkeptą jautienos ir svogūnų mišinį sudėkite į lėtą viryklę, mentele nugramdydami viską nuo keptuvės ir viską sumaišykite lėtoje viryklėje. Vidutiniame dubenyje sumaišykite jautienos sultinį, pomidorų pastą ir likusią druską. ir pipirų.
- Supilkite ant jautienos ir svogūnų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 8 valandas. Baigę išplakite miltus su vandeniu iki vientisos masės. Įmaišykite į jautienos mišinį. Uždenkite, uždenkite ir virkite dar 30 minučių, kol padažas sutirštės. Puikus ant trintų žiedinių kopūstų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
530 min