Liesas jautienos stroganovas ant cukinijų juostelių
Jums reikės
- 2 šaukštai strėlių šaknų miltai
- 800 g jautiena iš vidaus apvalios
- 2 šaukštai dižono garstyčių
- 118 ml graikiškas jogurtas
- 1 Valg petražolės
- 1 Valg rozmarinas
- 1 gvazdikėlis česnako
- 450 g grybai
- 1 mažas svogūnas
- 100 g perliniai svogūnai
- 1 šaukšteliai šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšteliai jūros druska
- 1 l vandens
- 8 cukinijos kaspinėliais
Instrukcijos
- Ant stiprios ugnies įkaitinkite didelę keptuvę, padengtą alyvuogėmis, ir apkepkite jautienos gabalėlius, kad iš visų pusių susidarytų graži auksinė plutelė.
- Suberkite svogūnus, česnaką, druską, pipirus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite, kol svogūnai suminkštės.
- Įpilkite 2 puodelius vandens, Dižono garstyčių ir šviežio rozmarino ir maišykite, kol garstyčios gerai susimaišys. Laisvai uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol skystis beveik visiškai išgaruos, tada įpilkite dar 2 puodelius vandens ir pakartokite procesą. Šiuo metu norite pridėti grybų, perlinių svogūnų ir dar 2 puodelius vandens. Vėl užvirkite ir toliau gaminkite, kol liks gražus tirštas padažas; Išjunkite ugnį. Į maišymo dubenį įpilkite jogurto, supilkite šaknį ir maždaug puodelį virimo skysčio.
- Įdėkite šviežių petražolių ir švelniai maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
- Patiekite ant cukinijų kaspinėlių
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min