2023/02/15 Rytų Europos Europos

Liesas jautienos stroganovas ant cukinijų juostelių

Liesas jautienos stroganovas ant cukinijų juostelių

Jums reikės

  • 2 šaukštai strėlių šaknų miltai
  • 800 g jautiena iš vidaus apvalios
  • 2 šaukštai dižono garstyčių
  • 118 ml graikiškas jogurtas
  • 1 Valg petražolės
  • 1 Valg rozmarinas
  • 1 gvazdikėlis česnako
  • 450 g grybai
  • 1 mažas svogūnas
  • 100 g perliniai svogūnai
  • 1 šaukšteliai šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšteliai jūros druska
  • 1 l vandens
  • 8 cukinijos kaspinėliais

Instrukcijos

  1. Ant stiprios ugnies įkaitinkite didelę keptuvę, padengtą alyvuogėmis, ir apkepkite jautienos gabalėlius, kad iš visų pusių susidarytų graži auksinė plutelė.
  2. Suberkite svogūnus, česnaką, druską, pipirus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Įpilkite 2 puodelius vandens, Dižono garstyčių ir šviežio rozmarino ir maišykite, kol garstyčios gerai susimaišys. Laisvai uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol skystis beveik visiškai išgaruos, tada įpilkite dar 2 puodelius vandens ir pakartokite procesą. Šiuo metu norite pridėti grybų, perlinių svogūnų ir dar 2 puodelius vandens. Vėl užvirkite ir toliau gaminkite, kol liks gražus tirštas padažas; Išjunkite ugnį. Į maišymo dubenį įpilkite jogurto, supilkite šaknį ir maždaug puodelį virimo skysčio.
  4. Įdėkite šviežių petražolių ir švelniai maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
  5. Patiekite ant cukinijų kaspinėlių

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min