Lightened-Up (Turkija) Švedijos mėsos kukuliai
Jums reikės
- 1 šaukšteliai Kajano pipirai
- 1 Valg dižono garstyčių
- 1 kiaušinis
- 473 ml vištienos sultinys
- 2 šaukštai miltai
- 3 šaukštai petražolės
- 2 česnako skiltelės
- 0 šaukšteliai maltų pipirų
- 4 porcijos druskos ir maltų pipirų
- 454 g maltos kalakutienos
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 1 šaukštelis raudonėlio
- 118 ml panko duonos trupiniai
- 1 šaukštelis paprika
- 1 šaukšteliai druskos
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Ant kepimo skardos uždėkite groteles; sutepkite kepimo purkštuvu ir atidėkite į šalį.Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutieną, duonos trupinius, kiaušinį, papriką, kajeno pipirus, druską, šviežiai maltus pipirus, česnaką ir raudonėlį. Naudodami medinį šaukštą maišykite, kol gerai susimaišys ir gerai įsimaišys. Iš mišinio suformuokite 2 colių rutuliukus ir padėkite ant anksčiau paruoštos kepimo skardos. Tai gali tekti daryti partijomis, atsižvelgiant į kepimo skardos dydį.
- Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Į įkaitintą aliejų įdėkite 1 šaukštą grietinėlės sūrio; švelniai maišykite, kol kreminis sūris išsilydys.
- Išplakite likusį grietinėlės sūrį, garstyčias ir Vorčesterio padažą.
- Suberkite miltus ir toliau plakite apie 3 minutes arba tol, kol roux taps aukso rudos spalvos.Lėtai supilkite vištienos sultinį, nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite ant mažos ugnies 10 minučių arba kol padažas sutirštės. .
- Išimkite kotletus iš orkaitės ir sudėkite į padažą; toliau kepkite apie 1 minutę, padažo padažu užpilkite kotletus.
- Papuoškite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min