Mamos švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 567 g sutirštintos jautienos konsome
- 59 ml sviesto
- 454 g kiaušinių makaronai
- 2 didelis kiaušiniai
- 118 ml miltai
- 59 ml petražolės
- 79 ml petražolės
- 907 g Malta jautiena
- 1 šaukštelis stambiai maltų pipirų
- 651 ml pieno
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 šaukšteliai druskos
- 177 ml pagardinti duonos trupiniai
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Pridėti jautienos; lengvai, bet kruopščiai išmaišykite. Suformuokite 1-1/2 colio. mėsos kukuliai (apie 36). Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite mėsos kukulius partijomis. Naudodami kiaurasamtį, nuimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų, o lašelius palikite keptuvėje.
- Padažui įmaišykite miltus į lašinukus; virkite ant vidutinės-stiprios ugnies iki šviesiai rudos spalvos (nepridegkite). Palaipsniui plakite pieną iki vientisos masės. Įmaišykite consomme, Worcestershire padažą, pipirus ir druską. Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies; virkite ir maišykite 2 minutes arba kol sutirštės.
- Sumažinkite šilumą iki vidutinės-žemos; grąžinkite kotletus į keptuvę. Virkite neuždengę 15–20 minučių ilgiau arba tol, kol kotletai iškeps, retkarčiais pamaišydami.
- Tuo tarpu išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus.
- Nusausinti; išplakti su sviestu.
- Patiekite su kotletų mišiniu; pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
70 min