Marcuso Samuelssono švediški mėsos kukuliai

Marcuso Samuelssono švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 237 ml vištienos sultinys
  • 4 porcijos raugintų agurkų
  • 118 ml duonos trupiniai
  • 1 didelis kiaušinis
  • 151 g maltas griebtuvas
  • 227 g malta kiauliena
  • 227 g malta veršiena
  • 59 ml riebi grietinėlė
  • 2 šaukštai medus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 2 šaukštai marinuotų agurkų sultys
  • 4 porcijos bruknių konservai
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 3 šaukštai sviesto
  • 4 porcijos papuošti

Instrukcijos

  1. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir riebią grietinėlę, maišykite šakute, kol visi trupiniai sudrėkins. Atidėti.
  2. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  3. Sudėkite svogūną ir pakepinkite apie penkias minutes, kol suminkštės.
  4. Nukelkite nuo ugnies. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, veršieną, kiaulieną, svogūną, medų ir kiaušinį ir gerai išmaišykite rankomis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Sudėkite džiūvėsėlių-grietinėlės mišinį ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis (kad mišinys nepriliptų) iš mišinio suformuokite golfo kamuoliuko dydžio kotletus, dėkite juos ant lengvai suvilgytos vandeniu lėkštės. Turėtumėte turėti apie 24 kotletus. Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
  6. Jei reikia, dalimis sudėkite mėsos kukulius ir kepkite, dažnai vartydami, apie 7 minutes, kol apskrus iš visų pusių ir iškeps.
  7. Sudėkite kotletus į lėkštę ir iš keptuvės nusausinkite visus riebalus, išskyrus 1 šaukštą. Grąžinkite keptuvę ant ugnies, supilkite sultinį, grietinėlę, konservus ir marinuotų agurkų sultis ir užvirinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Į padažą suberkite kotletus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite apie penkias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės ir kukuliai įkais.
  9. Patiekite karštą su bulvių koše ir greitai raugintais agurkais.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min