Mažo kaloringumo švediški mėsos kukuliai – 5 taškai
Jums reikės
- 710 ml jautienos sultinio
- 2 didelis salierų stiebai
- 0 šaukšteliai cinamono
- 85 g sūrio kremas
- 1 kiaušinis
- 454 g papildomai maltos jautienos
- 3 česnako skiltelės
- 0 šaukšteliai malto kardamono
- 0 šaukšteliai malto imbiero
- 227 g grybai
- 0 šaukšteliai muskato riešutas
- 1 didelis svogūnas
- 79 ml petražolės
- 59 ml duonos trupiniai
Instrukcijos
- Apipurkškite 9×13 kepimo indą neriebiu kepimo purškalu ir įkaitinkite į orkaitę. Virtuviniu kombainu sumalkite svogūną, petražoles, česnaką ir salierą.
- Įdėkite jį į didelį dubenį ir įberkite jautienos, kiaušinio, džiūvėsėlių, cinamono, muskato riešuto, imbiero, kardamono ir druskos bei pipirų pagal skonį.
- Gerai išmaišykite rankomis. Iš mišinio suformuokite 24 kotletus (kiekvieną apie 1 colio).
- Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir sudėkite kotletus maždaug 1/2 colio atstumu vienas nuo kito į karštą kepimo indą. Paspauskite žemyn, kad dugnas šiek tiek išlygintas.
- Kepkite 15 minučių orkaitėje, tada apverskite ir toliau kepkite dar 10 minučių. Didelę nepridegančią keptuvę apipurkškite neriebiu kepimo purškalu.
- Įpilkite jautienos sultinio ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir švelniai sudėkite kotletus. Uždenkite ir palikite virti 25 minutes.
- Išimkite kotletus kiaurasamčiu ir atidėkite į šalį.
- Į sultinį įpilkite grietinėlės sūrio ir lėtai plakite, kol kreminis sūris gerai susimaišys. Tada suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir virkite apie 5 minutes.
- Padažu užpilkite kotletus, papuoškite papildomai petražolėmis ir patiekite.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
70 min