Mažo kaloringumo švediški mėsos kukuliai – 5 taškai

Mažo kaloringumo švediški mėsos kukuliai – 5 taškai

Jums reikės

  • 710 ml jautienos sultinio
  • 2 didelis salierų stiebai
  • 0 šaukšteliai cinamono
  • 85 g sūrio kremas
  • 1 kiaušinis
  • 454 g papildomai maltos jautienos
  • 3 česnako skiltelės
  • 0 šaukšteliai malto kardamono
  • 0 šaukšteliai malto imbiero
  • 227 g grybai
  • 0 šaukšteliai muskato riešutas
  • 1 didelis svogūnas
  • 79 ml petražolės
  • 59 ml duonos trupiniai

Instrukcijos

  1. Apipurkškite 9×13 kepimo indą neriebiu kepimo purškalu ir įkaitinkite į orkaitę. Virtuviniu kombainu sumalkite svogūną, petražoles, česnaką ir salierą.
  2. Įdėkite jį į didelį dubenį ir įberkite jautienos, kiaušinio, džiūvėsėlių, cinamono, muskato riešuto, imbiero, kardamono ir druskos bei pipirų pagal skonį.
  3. Gerai išmaišykite rankomis. Iš mišinio suformuokite 24 kotletus (kiekvieną apie 1 colio).
  4. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir sudėkite kotletus maždaug 1/2 colio atstumu vienas nuo kito į karštą kepimo indą. Paspauskite žemyn, kad dugnas šiek tiek išlygintas.
  5. Kepkite 15 minučių orkaitėje, tada apverskite ir toliau kepkite dar 10 minučių. Didelę nepridegančią keptuvę apipurkškite neriebiu kepimo purškalu.
  6. Įpilkite jautienos sultinio ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir švelniai sudėkite kotletus. Uždenkite ir palikite virti 25 minutes.
  7. Išimkite kotletus kiaurasamčiu ir atidėkite į šalį.
  8. Į sultinį įpilkite grietinėlės sūrio ir lėtai plakite, kol kreminis sūris gerai susimaišys. Tada suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir virkite apie 5 minutes.
  9. Padažu užpilkite kotletus, papuoškite papildomai petražolėmis ir patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 70 min