Mėgstamiausia jautiena Stroganoff
Jums reikės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 4 porcijos druska pipirai
- 454 g nugarinės kepsnys supjaustyti juostelėmis skersai grūdo
- 1 svogūnas
- 454 g Baby Bella grybai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 2 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai universalūs miltai
- 355 ml jautienos sultinys
- 5 šakelės čiobrelio lapai pašalinti
- 1 Valg dižono garstyčių
- 59 ml kremas
- 59 ml riebi grietinėlė
Instrukcijos
- Įpilkite alyvuogių aliejaus.
- Pabarstykite kepsnį druska ir pipirais pagal skonį ir kepkite 30 sekundžių iki 1 minutės maišydami.
- Išimkite kepsnį iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Likusiame aliejuje įmaišykite svogūnus ir pabarstykite šiek tiek druskos. Virkite, kol pradės minkštėti, apie 3 minutes. Įmaišykite grybus ir česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes, kol visos daržovės suminkštės.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pabarstykite miltais, kad susidarytų roux. Virkite 1 minutę.
- Supilkite jautienos sultinį ir ant keptuvės dugno nubraukite rudus gabalėlius.
- Išplakite čiobrelių lapelius, dižono garstyčias, grietinę, riebią grietinėlę ir dar šiek tiek druskos bei pipirų. Sumažinkite šilumą iki žemos.
- Įdėkite daržoves ir mėsą. Išmaišykite, kad pasidengtų padažu, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
- Patiekite ant kiaušinių makaronų.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min