2023/02/15 Rytų Europos Europos

Mėgstamiausia jautiena Stroganoff

Mėgstamiausia jautiena Stroganoff

Jums reikės

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 4 porcijos druska pipirai
  • 454 g nugarinės kepsnys supjaustyti juostelėmis skersai grūdo
  • 1 svogūnas
  • 454 g Baby Bella grybai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai universalūs miltai
  • 355 ml jautienos sultinys
  • 5 šakelės čiobrelio lapai pašalinti
  • 1 Valg dižono garstyčių
  • 59 ml kremas
  • 59 ml riebi grietinėlė

Instrukcijos

  1. Įpilkite alyvuogių aliejaus.
  2. Pabarstykite kepsnį druska ir pipirais pagal skonį ir kepkite 30 sekundžių iki 1 minutės maišydami.
  3. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  4. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Likusiame aliejuje įmaišykite svogūnus ir pabarstykite šiek tiek druskos. Virkite, kol pradės minkštėti, apie 3 minutes. Įmaišykite grybus ir česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes, kol visos daržovės suminkštės.
  5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pabarstykite miltais, kad susidarytų roux. Virkite 1 minutę.
  6. Supilkite jautienos sultinį ir ant keptuvės dugno nubraukite rudus gabalėlius.
  7. Išplakite čiobrelių lapelius, dižono garstyčias, grietinę, riebią grietinėlę ir dar šiek tiek druskos bei pipirų. Sumažinkite šilumą iki žemos.
  8. Įdėkite daržoves ir mėsą. Išmaišykite, kad pasidengtų padažu, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
  9. Patiekite ant kiaušinių makaronų.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min