Meyer Lemon Creme Brulee
Jums reikės
- 7 didelis kiaušinių tryniai
- 118 ml granuliuoto cukraus
- 591 ml riebi grietinėlė
- 2 citrinos žievelės
- 6 šaukštai super smulkaus cukraus
- 1 vanilės ankšties arba
- 6 porcijos vandens pakankamai
Instrukcijos
- Ant kepimo skardos, kepimo skardos arba kepimo skardos su apvadu padėkite 6 ramekinus (kiekvieną po 6 uncijas). Jei naudojate vanilės ankštį, perpjaukite ją per pusę ir peiliu išskobkite sėklas.
- Į puodą įpilkite vanilės ankšties ir sėklų (arba vanilės/vanilės pupelių pastos) kartu su grietinėle ir Meyer citrinos žievele. Lėtai pašildykite grietinėlės mišinį ant vidutinės ugnies, kol aplink kraštą pradės susidaryti putos.
- Nukelkite nuo ugnies ir palikite maišytis apie 10-15 minučių. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol jis pradės šviesėti ir šiek tiek sutirštės. Šiuo metu nukoškite grietinėlės mišinį. Toliau maišydami, labai palaipsniui supilkite grietinėlės mišinį į kiaušinių/cukraus mišinį, kol viskas susimaišys, kad susidarytų kremo pagrindas. Dirbkite lėtai, kad kiaušiniai nevirtų.
- Supilkite vienodus kiekius varškės mišinio į ramekinus.
- Perkelkite kepimo skardą (su užpildytomis keptuvėmis) į orkaitę ir į kepimo skardą įpilkite tiek karšto vandens, kad jis pasiektų pusę kepimo skardos.
- Kepkite, kol kremas sustings, bet dar šiek tiek sustings centre, 35–45 minutes, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas arba iki 3 dienų. Paruošę patiekti, labai smulkiu cukrumi tolygiai paskirstykite kremo viršūnes. Naudodami degiklį, atsargiai ištirpinkite cukrų iki auksinės rudos spalvos.
- Leiskite atvėsti, kol cukrus sukietės ir mėgaukitės!
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
90 min