Meyer Lemon Creme Brulee

Meyer Lemon Creme Brulee

Jums reikės

  • 7 didelis kiaušinių tryniai
  • 118 ml granuliuoto cukraus
  • 591 ml riebi grietinėlė
  • 2 citrinos žievelės
  • 6 šaukštai super smulkaus cukraus
  • 1 vanilės ankšties arba
  • 6 porcijos vandens pakankamai

Instrukcijos

  1. Ant kepimo skardos, kepimo skardos arba kepimo skardos su apvadu padėkite 6 ramekinus (kiekvieną po 6 uncijas). Jei naudojate vanilės ankštį, perpjaukite ją per pusę ir peiliu išskobkite sėklas.
  2. Į puodą įpilkite vanilės ankšties ir sėklų (arba vanilės/vanilės pupelių pastos) kartu su grietinėle ir Meyer citrinos žievele. Lėtai pašildykite grietinėlės mišinį ant vidutinės ugnies, kol aplink kraštą pradės susidaryti putos.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir palikite maišytis apie 10-15 minučių. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol jis pradės šviesėti ir šiek tiek sutirštės. Šiuo metu nukoškite grietinėlės mišinį. Toliau maišydami, labai palaipsniui supilkite grietinėlės mišinį į kiaušinių/cukraus mišinį, kol viskas susimaišys, kad susidarytų kremo pagrindas. Dirbkite lėtai, kad kiaušiniai nevirtų.
  4. Supilkite vienodus kiekius varškės mišinio į ramekinus.
  5. Perkelkite kepimo skardą (su užpildytomis keptuvėmis) į orkaitę ir į kepimo skardą įpilkite tiek karšto vandens, kad jis pasiektų pusę kepimo skardos.
  6. Kepkite, kol kremas sustings, bet dar šiek tiek sustings centre, 35–45 minutes, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas arba iki 3 dienų. Paruošę patiekti, labai smulkiu cukrumi tolygiai paskirstykite kremo viršūnes. Naudodami degiklį, atsargiai ištirpinkite cukrų iki auksinės rudos spalvos.
  7. Leiskite atvėsti, kol cukrus sukietės ir mėgaukitės!

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 90 min