Mille-Crepe Tiramisu gimtadienio tortas
Jums reikės
- 177 ml pyrago miltai
- 59 ml natūralūs kakavos milteliai
- 3 šaukštai konjako
- 296 ml konditerių cukrus
- 5 didelis kiaušinių tryniai
- 4 didelis kiaušiniai
- 177 ml miltai
- 59 ml granuliuoto cukraus
- 2 šaukšteliai košerinė druska
- 118 ml marsala
- 946 ml maskarponės sūrio
- 8 šaukštai sviesto
- 473 ml pieno
Instrukcijos
- Pasigaminkite krepų tešlą: į ploną tinklelį sietelį, pastatytą ant vidutinio dubenėlio, persijokite pyrago miltus, universalius miltus ir cukrų.
- Įberkite druskos. Kitame vidutinio dydžio dubenyje suplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius.
- Į miltų mišinį supilkite kiaušinių mišinį ir išplakite iki vientisos masės (bus labai tiršta). Lėta, tolygi srovele supilkite sviestą, tada pieną ir armanjaką, kol tešla taps vientisa (jei yra gabalėlių, pertrinkite tešlą per smulkų sietelį ir į vidutinį dubenį). Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir šaldykite 1 valandą.
- Pasigaminkite tiramisu įdarą: į ploną sietelį, uždėtą ant didelio pergamentinio popieriaus lakšto, suberkite konditerių cukrų.
- Supilkite konditerijos cukrų į stovo maišytuvo dubenį su mentelėmis (arba į didelį dubenį, jei naudojate rankinį maišytuvą) ir supilkite maskarponės sūrį bei Marsala vyną. Naudokite mentelės priedą, kad maišytumėte mišinį mažu greičiu, kol gerai susimaišys.
- Į grietinėlės centrą įpilkite puodelį tiramisu įdaro ir naudokite nedidelę kompensuojamą mentelę, kad tolygiai paskirstytumėte įdarą ant kremo. Pakartokite su įdaru ir dar 17 blynų, palikdami paskutinį grietinėlę viršutinėje lygumoje (įdaro likučius laikykite šaldytuve; jį panaudosite pyragui užbaigti). Palikę tortą torto žiede, atšaldykite tortą šaldytuve bent 2 valandoms arba per naktį.
- Nuimkite žiedą, padėkite pyragą ant aukštos, kvarto dydžio cilindrinės skardinės (gerai tinka 28 uncijų pomidorų skardinė). Nuslinkite torto žiedą žemyn (jei jis prilimpa, uždėkite daugiau šilumos); žiedas turi nuslysti, kol skardinė palaiko pyragą.
- Torto viršų ištepkite likusiu tiramisu kremu.
- Suberkite kakavos miltelius į smulkų sietelį ir pabarstykite jais pyrago viršų. Supjaustykite ir patiekite.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
40 min