2023/03/08 vokiečių Europos

Omas vokiškos bulvių salotos

Omas vokiškos bulvių salotos

Jums reikės

  • 3 šaukštai obuolių sidro actas
  • 227 g lašinių
  • 237 ml plokščialapių petražolių lapelių
  • 8 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 4 laiškiniai svogūnai
  • 1 Valg cukraus
  • 2 šaukštai viso grūdo garstyčios
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 907 g Yukon auksinės bulvės

Instrukcijos

  1. Sudėkite bulves į didelį puodą, užpildytą šaltu vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, kol suminkštės šakute, 35–40 minučių.
  2. Leiskite bulvėms atvėsti 45 minutes; jie vis tiek bus šilti, bet išlaikys savo formą, kai supjaustomi 1/4 colio storio apskritimais.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus.
  4. Sudėkite šoninę ir kepkite, kol apskrus, retkarčiais pamaišydami apie 10 minučių. Kiaurasamčiu išimkite šoninę į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę; atidėti.
  5. Sudėkite svogūnus į keptuvę ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, apie 6 minutes.
  6. Įpilkite acto, garstyčių, cukraus, 2 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir 1 arbatinį šaukštelį pipirų ir virkite, kol pasidarys kvapnus, dar 1 minutę.
  7. Į keptuvę sudėkite atvėsintas bulves, pusę virtos šoninės, pusę laiškinių svogūnų, pusę petražolių ir likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite, kad susimaišytų ir pagardinkite druska bei pipirais.
  8. Patiekite papuošę likusia šonine, laiškiniais svogūnais ir petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 125 min