Jums reikės
- 3 šaukštai obuolių sidro actas
- 227 g lašinių
- 237 ml plokščialapių petražolių lapelių
- 8 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 3 šaukštai alyvuogių aliejus
- 4 laiškiniai svogūnai
- 1 Valg cukraus
- 2 šaukštai viso grūdo garstyčios
- 1 vidutinis svogūnas
- 907 g Yukon auksinės bulvės
Instrukcijos
- Sudėkite bulves į didelį puodą, užpildytą šaltu vandeniu. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, kol suminkštės šakute, 35–40 minučių.
- Leiskite bulvėms atvėsti 45 minutes; jie vis tiek bus šilti, bet išlaikys savo formą, kai supjaustomi 1/4 colio storio apskritimais.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus.
- Sudėkite šoninę ir kepkite, kol apskrus, retkarčiais pamaišydami apie 10 minučių. Kiaurasamčiu išimkite šoninę į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę; atidėti.
- Sudėkite svogūnus į keptuvę ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, apie 6 minutes.
- Įpilkite acto, garstyčių, cukraus, 2 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir 1 arbatinį šaukštelį pipirų ir virkite, kol pasidarys kvapnus, dar 1 minutę.
- Į keptuvę sudėkite atvėsintas bulves, pusę virtos šoninės, pusę laiškinių svogūnų, pusę petražolių ir likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite, kad susimaišytų ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Patiekite papuošę likusia šonine, laiškiniais svogūnais ir petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
125 min