Ožkos sūrio kišys su saldžiųjų bulvių plutele –

Ožkos sūrio kišys su saldžiųjų bulvių plutele –

Jums reikės

  • 12 didelis kiaušiniai
  • 142 g Ožkos sūris
  • 5 Žalieji svogūnai
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 8 porcijos pipirų dribsniai
  • 355 ml sumažinto riebumo kremas
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 907 g saldžiosios bulvės
  • 3 šaukštai sviesto

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių F. 9 colių spyruoklinės formos šonus ir dugną ištepkite sviestu 1 šaukštu minkšto sviesto.
  2. Pergamentinį popierių supjaustykite apskritimu, kurio skersmuo yra dugnas, o kitą - taip, kad jis tilptų į keptuvės šonus (vienas apskritimas ir vienas ilgas stačiakampis). Skardą išklokite pergamentu, įspauskite į sviestą, kad priliptų. Ištirpinkite likusius 2 šaukštus sviesto ir ištepkite šoninius ir apatinius pergamento sluoksnius. Atidėti.
  3. Sutarkuotas saldžiąsias bulves sudėkite į didelį marlės gabalėlį arba švarų virtuvinį rankšluostį. Surinkite kampus ir išspauskite vandens perteklių virš kriauklės. Jums gali tekti tai padaryti etapais.
  4. Sudėkite išspaustas bulves į didelį dubenį. Kitame mažame dubenyje suplakite 1 kiaušinį, 2 arbatinius šaukštelius druskos, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų ir žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų dribsnių.
  5. Supilkite ant saldžiųjų bulvių ir lengvai paskleiskite, kad apsemtų. Įspauskite į paruoštos keptuvės dugną ir šonus.
  6. Padėkite ant sausainių skardos ir kepkite 30 minučių.
  7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sumažinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Į didelį dubenį įdėkite 11 kiaušinių, grietinės, ožkos sūrio, žalių svogūnų, 1/2 šaukštelio druskos ir 1/2 šaukštelio pipirų.
  8. Gerai išplakite, kad susimaišytų. Prieš dėdami kiaušinius į plutą, atsargiai paspauskite plutos šonus, kad jie vėl priliptų prie spyruoklinės formos keptuvės, jei jos nukarusios.
  9. Įpilkite kiaušinių mišinio neperpildydami plutos.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min