Ožkos sūrio kišys su saldžiųjų bulvių plutele –
Jums reikės
- 12 didelis kiaušiniai
- 142 g Ožkos sūris
- 5 Žalieji svogūnai
- 1 šaukšteliai pipirų
- 8 porcijos pipirų dribsniai
- 355 ml sumažinto riebumo kremas
- 1 šaukšteliai druskos
- 907 g saldžiosios bulvės
- 3 šaukštai sviesto
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių F. 9 colių spyruoklinės formos šonus ir dugną ištepkite sviestu 1 šaukštu minkšto sviesto.
- Pergamentinį popierių supjaustykite apskritimu, kurio skersmuo yra dugnas, o kitą - taip, kad jis tilptų į keptuvės šonus (vienas apskritimas ir vienas ilgas stačiakampis). Skardą išklokite pergamentu, įspauskite į sviestą, kad priliptų. Ištirpinkite likusius 2 šaukštus sviesto ir ištepkite šoninius ir apatinius pergamento sluoksnius. Atidėti.
- Sutarkuotas saldžiąsias bulves sudėkite į didelį marlės gabalėlį arba švarų virtuvinį rankšluostį. Surinkite kampus ir išspauskite vandens perteklių virš kriauklės. Jums gali tekti tai padaryti etapais.
- Sudėkite išspaustas bulves į didelį dubenį. Kitame mažame dubenyje suplakite 1 kiaušinį, 2 arbatinius šaukštelius druskos, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų ir žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų dribsnių.
- Supilkite ant saldžiųjų bulvių ir lengvai paskleiskite, kad apsemtų. Įspauskite į paruoštos keptuvės dugną ir šonus.
- Padėkite ant sausainių skardos ir kepkite 30 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sumažinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Į didelį dubenį įdėkite 11 kiaušinių, grietinės, ožkos sūrio, žalių svogūnų, 1/2 šaukštelio druskos ir 1/2 šaukštelio pipirų.
- Gerai išplakite, kad susimaišytų. Prieš dėdami kiaušinius į plutą, atsargiai paspauskite plutos šonus, kad jie vėl priliptų prie spyruoklinės formos keptuvės, jei jos nukarusios.
- Įpilkite kiaušinių mišinio neperpildydami plutos.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min