Paprika vištiena Stroganoff
Jums reikės
- 1 lauro lapas
- 1 šaukšteliai pipirų
- 1 Valg sviesto
- 2 šaukštai miltai
- 4 porcijos petražolės
- 3 gvazdikėliai česnako
- 414 ml vištienos sultinys
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 šaukštelis druskos
- 454 g vištienos krūtinėlės
- 1 Valg paprika
- 2 šaukštai pomidorų pasta
- 227 g sagų grybai
- 1 vidutinis svogūnas
- 59 ml jogurtas
Instrukcijos
- Vidutiniame dubenyje suberkite kubeliais pjaustytą vištieną su paprika, druska ir pipirais.
- Vištienos viršų pabarstykite miltais ir išmeskite, kad apsemtų.
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, kol sušils.
- Vienu sluoksniu sudėkite vištieną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių, retkarčiais pamaišydami apie 5 minutes. Nesijaudinkite, jei vištiena nebus iškepusi, vėliau ji visiškai iškeps padaže. Vištieną išbraukite ant lėkštės ir atidėkite.
- Į keptuvę įpilkite sviesto, įmaišykite svogūnus ir grybus.
- Kepkite mišinį, retkarčiais pamaišydami ir nugremždami nuo vištienos apkepusius gabaliukus, kol svogūnas taps skaidrus, o svogūnai ir grybai paruduos, maždaug 5 minutes.
- Suberkite česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
- Supilkite apie ¼ puodelio vištienos sultinio ir nusausinkite keptuvę, nubraukdami nuo dugno visas gabalėles. Įmaišykite pomidorų pastą, plakite, kad susimaišytų.
- Supilkite likusį vištienos sultinį ir lauro lapą, gerai išmaišykite.
- Įdėkite vištieną atgal į keptuvę ir virkite mišinį ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol vištiena iškeps ir padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 5-6 minutes. Įmaišykite jogurtą (arba creme fraiche arba grietinę) ir virkite apie 2-3 minutes ilgiau. Aš naudojau grietinę savo.
- Patiekite ant bulvių košės, kiaušinių makaronų ar ryžių ir, jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
30 min