2023/02/15 Rytų Europos Europos

Paprika vištiena Stroganoff

Paprika vištiena Stroganoff

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 1 Valg sviesto
  • 2 šaukštai miltai
  • 4 porcijos petražolės
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 414 ml vištienos sultinys
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 454 g vištienos krūtinėlės
  • 1 Valg paprika
  • 2 šaukštai pomidorų pasta
  • 227 g sagų grybai
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 59 ml jogurtas

Instrukcijos

  1. Vidutiniame dubenyje suberkite kubeliais pjaustytą vištieną su paprika, druska ir pipirais.
  2. Vištienos viršų pabarstykite miltais ir išmeskite, kad apsemtų.
  3. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, kol sušils.
  4. Vienu sluoksniu sudėkite vištieną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių, retkarčiais pamaišydami apie 5 minutes. Nesijaudinkite, jei vištiena nebus iškepusi, vėliau ji visiškai iškeps padaže. Vištieną išbraukite ant lėkštės ir atidėkite.
  5. Į keptuvę įpilkite sviesto, įmaišykite svogūnus ir grybus.
  6. Kepkite mišinį, retkarčiais pamaišydami ir nugremždami nuo vištienos apkepusius gabaliukus, kol svogūnas taps skaidrus, o svogūnai ir grybai paruduos, maždaug 5 minutes.
  7. Suberkite česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.
  8. Supilkite apie ¼ puodelio vištienos sultinio ir nusausinkite keptuvę, nubraukdami nuo dugno visas gabalėles. Įmaišykite pomidorų pastą, plakite, kad susimaišytų.
  9. Supilkite likusį vištienos sultinį ir lauro lapą, gerai išmaišykite.
  10. Įdėkite vištieną atgal į keptuvę ir virkite mišinį ant vidutinės-mažos arba vidutinės ugnies, kol vištiena iškeps ir padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 5-6 minutes. Įmaišykite jogurtą (arba creme fraiche arba grietinę) ir virkite apie 2-3 minutes ilgiau. Aš naudojau grietinę savo.
  11. Patiekite ant bulvių košės, kiaušinių makaronų ar ryžių ir, jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 30 min