Picos bulvių lukštai
Jums reikės
- 16 porcijos sviesto
- 16 porcijos rapsų aliejus
- 16 porcijos petražolės
- 16 porcijos košerinė druska
- 28 g m zarella sūrio
- 16 porcijos pepperoni
- 16 porcijos picos padažas
- 8 rusvosios bulvės
- 16 porcijos įvairūs picos priedai: dešra
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Bulves nušveiskite labai švariai. Kiekvienos bulvės paviršių įtrinkite rapsų aliejumi.
- Pabarstykite druska ir kepkite, kol bulvės suminkštės, o odelės taps traškios, maždaug 30–45 minutes.
- Iškeptas bulves perpjaukite per pusę, tada šaukštu išskobkite didžiąją dalį vidų, aplink palikdami šiek tiek kraštelio.
- Ištepkite kiekvienos pusės vidų ir išorę tirpintu sviestu.
- Bulves dėkite odele į viršų ir 5–7 minutėms grįžkite į orkaitę. Apverskite jas (žnyplėmis) ir vėl pašaukite į orkaitę kelioms minutėms arba kol bulvės apskrus.
- Išimkite juos iš orkaitės ir atidėkite į šalį. Norėdami surinkti odeles, užpildykite kiekvieną odelę šaukštu marinaros arba picos padažo.
- Suberkite nemažą kiekį tarkuoto sūrio ir pabarstykite kubeliais pjaustytų pipirų. Grąžinkite juos į orkaitę kelioms minutėms arba tol, kol sūris išsilydys.
- Pabarstykite maltomis petražolėmis ir patiekite iš karto!
Papildoma informacija
Porcijos
16
Gaminimo laikas
30 min