Picos bulvių lukštai

Picos bulvių lukštai

Jums reikės

  • 16 porcijos sviesto
  • 16 porcijos rapsų aliejus
  • 16 porcijos petražolės
  • 16 porcijos košerinė druska
  • 28 g m zarella sūrio
  • 16 porcijos pepperoni
  • 16 porcijos picos padažas
  • 8 rusvosios bulvės
  • 16 porcijos įvairūs picos priedai: dešra

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Bulves nušveiskite labai švariai. Kiekvienos bulvės paviršių įtrinkite rapsų aliejumi.
  2. Pabarstykite druska ir kepkite, kol bulvės suminkštės, o odelės taps traškios, maždaug 30–45 minutes.
  3. Iškeptas bulves perpjaukite per pusę, tada šaukštu išskobkite didžiąją dalį vidų, aplink palikdami šiek tiek kraštelio.
  4. Ištepkite kiekvienos pusės vidų ir išorę tirpintu sviestu.
  5. Bulves dėkite odele į viršų ir 5–7 minutėms grįžkite į orkaitę. Apverskite jas (žnyplėmis) ir vėl pašaukite į orkaitę kelioms minutėms arba kol bulvės apskrus.
  6. Išimkite juos iš orkaitės ir atidėkite į šalį. Norėdami surinkti odeles, užpildykite kiekvieną odelę šaukštu marinaros arba picos padažo.
  7. Suberkite nemažą kiekį tarkuoto sūrio ir pabarstykite kubeliais pjaustytų pipirų. Grąžinkite juos į orkaitę kelioms minutėms arba tol, kol sūris išsilydys.
  8. Pabarstykite maltomis petražolėmis ir patiekite iš karto!

Papildoma informacija

Porcijos 16
Gaminimo laikas 30 min