Pierogio troškinys
Jums reikės
- 4 šaukštai sviesto
- 118 ml pieno
- 2 didelis svogūnai
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 355 ml aštrus čederio sūris
- 454 g bulvės
- 454 g ypač platūs kiaušinių makaronai
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių. Virimo purkštuvu apipurkškite 2 didelius troškinimo indą. Reikia išvirti tris atskirus patiekalus. Galite virti juos visus iš karto, kad nereikėtų sėdėti per ilgai. (Paruoškite bulves ir atidėkite į šalį) Tuo tarpu išvirkite makaronus, bet sumažinkite kepimo laiką 4 minutėmis, kad neperkeptumėte.
- Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Paruoškite svogūnus kepdami 4 valg. sviesto ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Į bulves įpilkite pieno, 1 puodelį sūrio, druskos ir pipirų bei svogūnų mišinio. Sutrinkite dideliu mediniu šaukštu arba rankine bulvių grūstuve. Sutrinkite, kol suminkštės, bet lieka gabalėlių. Jūs nenorite visiškai lygios tekstūros.
- Sudėkite makaronus ir išmeskite, kad apsemtų. Paragaukite prieskonių ir, jei reikia, įdėkite daugiau. Jei mišinys atrodo sausas, įpilkite daugiau pieno ir sviesto, kol visas mišinys lengvai pasidengs.
- Pabarstykite likusiu ½ puodelio sūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes arba tol, kol sūris pradės burbuliuoti.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min