2023/02/15 Rytų Europos Europos

Pierogio troškinys

Pierogio troškinys

Jums reikės

  • 4 šaukštai sviesto
  • 118 ml pieno
  • 2 didelis svogūnai
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 355 ml aštrus čederio sūris
  • 454 g bulvės
  • 454 g ypač platūs kiaušinių makaronai

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių. Virimo purkštuvu apipurkškite 2 didelius troškinimo indą. Reikia išvirti tris atskirus patiekalus. Galite virti juos visus iš karto, kad nereikėtų sėdėti per ilgai. (Paruoškite bulves ir atidėkite į šalį) Tuo tarpu išvirkite makaronus, bet sumažinkite kepimo laiką 4 minutėmis, kad neperkeptumėte.
  2. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Paruoškite svogūnus kepdami 4 valg. sviesto ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  3. Į bulves įpilkite pieno, 1 puodelį sūrio, druskos ir pipirų bei svogūnų mišinio. Sutrinkite dideliu mediniu šaukštu arba rankine bulvių grūstuve. Sutrinkite, kol suminkštės, bet lieka gabalėlių. Jūs nenorite visiškai lygios tekstūros.
  4. Sudėkite makaronus ir išmeskite, kad apsemtų. Paragaukite prieskonių ir, jei reikia, įdėkite daugiau. Jei mišinys atrodo sausas, įpilkite daugiau pieno ir sviesto, kol visas mišinys lengvai pasidengs.
  5. Pabarstykite likusiu ½ puodelio sūrio.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes arba tol, kol sūris pradės burbuliuoti.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min