2023/02/15 Rytų Europos Europos

Prancūziška svogūninė jautiena Stroganoff

Prancūziška svogūninė jautiena Stroganoff

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 355 ml jautienos sultinys
  • 710 ml kiaušinių makaronai
  • 5 porcijos miltai
  • 1 gvazdikėlis česnako
  • 355 ml gruyere
  • 5 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 170 g grybai
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 3 svogūnai
  • 5 porcijos petražolės
  • 59 ml raudonas vynas
  • 680 g apvalus kepsnys
  • 1 šakelė čiobreliai
  • 59 ml sviesto
  • 1 šaukštai Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Sviestą ištirpinkite didelėje, aukštų sienelių ir storadugnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Suberkite svogūnus, česnaką, lauro lapą, čiobrelių šakelę, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite, kol svogūnai suminkštės ir beveik karamelizuosis, apie 20 minučių.
  3. Suberkite grybus (jei reikia, su daugiau sviesto) ir kepkite, kol grybai suminkštės ir šiek tiek paruduos, o svogūnai karamelizuosis, dar apie 5 minutes. Išmeskite lauro lapą ir čiobrelius, o svogūnus ir grybus išimkite į dubenį.
  4. Įkaitinkite šaukštą aliejaus ant vidutinio stiprumo ir pabarstykite kepsnį druska, pipirais ir miltais.
  5. Išimkite kepsnį ir sudėkite į dubenį su grybais ir svogūnais. Ištrinkite keptuvę raudonu vynu.
  6. Įpilkite 1 puodelį jautienos sultinio ir šaukštą Vusterio padažo ir užvirinkite ant silpnos ugnies.
  7. Vėl sudėkite kepsnį, grybus, svogūnus ir uždengę troškinkite, kol sultinys šiek tiek sumažės ir kepsnys iškeps, maždaug 8 minutes. Laukdami, kol sultinys sumažės, išvirkite kiaušinių makaronus pagal pakuotę.
  8. Jautienos mišinį nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite, supilkite į puodelį grietinės.
  9. Įmaišykite virtus kiaušinių makaronus. Ant viršaus uždėkite 1–1 puodelius tarkuotų Gruyere. Jei keptuvėje neperšlampama, dėkite po broileriu, kol sūris išsilydys ir šiek tiek paruduos. Jei ne, palikite keptuvę ant vidutinės-žemos ugnies, uždenkite ir kaitinkite, kol sūris išsilydys. Pabarstykite plėšytomis petražolėmis ir patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 5
Gaminimo laikas 50 min