Prancūziška svogūninė jautiena Stroganoff
Jums reikės
- 1 lauro lapas
- 355 ml jautienos sultinys
- 710 ml kiaušinių makaronai
- 5 porcijos miltai
- 1 gvazdikėlis česnako
- 355 ml gruyere
- 5 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 170 g grybai
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 3 svogūnai
- 5 porcijos petražolės
- 59 ml raudonas vynas
- 680 g apvalus kepsnys
- 1 šakelė čiobreliai
- 59 ml sviesto
- 1 šaukštai Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Sviestą ištirpinkite didelėje, aukštų sienelių ir storadugnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Suberkite svogūnus, česnaką, lauro lapą, čiobrelių šakelę, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite, kol svogūnai suminkštės ir beveik karamelizuosis, apie 20 minučių.
- Suberkite grybus (jei reikia, su daugiau sviesto) ir kepkite, kol grybai suminkštės ir šiek tiek paruduos, o svogūnai karamelizuosis, dar apie 5 minutes. Išmeskite lauro lapą ir čiobrelius, o svogūnus ir grybus išimkite į dubenį.
- Įkaitinkite šaukštą aliejaus ant vidutinio stiprumo ir pabarstykite kepsnį druska, pipirais ir miltais.
- Išimkite kepsnį ir sudėkite į dubenį su grybais ir svogūnais. Ištrinkite keptuvę raudonu vynu.
- Įpilkite 1 puodelį jautienos sultinio ir šaukštą Vusterio padažo ir užvirinkite ant silpnos ugnies.
- Vėl sudėkite kepsnį, grybus, svogūnus ir uždengę troškinkite, kol sultinys šiek tiek sumažės ir kepsnys iškeps, maždaug 8 minutes. Laukdami, kol sultinys sumažės, išvirkite kiaušinių makaronus pagal pakuotę.
- Jautienos mišinį nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite, supilkite į puodelį grietinės.
- Įmaišykite virtus kiaušinių makaronus. Ant viršaus uždėkite 1–1 puodelius tarkuotų Gruyere. Jei keptuvėje neperšlampama, dėkite po broileriu, kol sūris išsilydys ir šiek tiek paruduos. Jei ne, palikite keptuvę ant vidutinės-žemos ugnies, uždenkite ir kaitinkite, kol sūris išsilydys. Pabarstykite plėšytomis petražolėmis ir patiekite.
Papildoma informacija
Porcijos
5
Gaminimo laikas
50 min