Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba

Jums reikės

  • 2 lauro lapai
  • 59 ml sviesto
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 59 ml miltai
  • 237 ml gruyere
  • 2 kg svogūnai
  • 59 ml parmezano
  • 237 ml raudonas vynas
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 710 ml daržovių sultinys

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir lėtai kepkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį iki auksinės rudos spalvos ir karamelizavimo, maždaug 2-3 valandas, maišydami kas 15 minučių. Padidinkite ugnį iki vidutinės, sudėkite. česnako ir čiobrelių ir pakepinkite iki kvapnios, maždaug minutę.
  2. Sumaišykite miltus ir leiskite virti 2-3 minutes.
  3. Įpilkite vyno ir nusausinkite keptuvę.
  4. Supilkite sultinį ir lauro lapus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Supilkite sriubą į orkaitei atsparius dubenėlius ant kepimo skardos ir uždėkite griežinėliais pjaustytą duoną ir sūrį. Kepkite broilerį, kol sūris išsilydys, apie 1 3 minutes.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 225 min