Prancūziška svogūnų sriuba
Jums reikės
- 2 lauro lapai
- 59 ml sviesto
- 2 gvazdikėliai česnako
- 59 ml miltai
- 237 ml gruyere
- 2 kg svogūnai
- 59 ml parmezano
- 237 ml raudonas vynas
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 710 ml daržovių sultinys
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir lėtai kepkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį iki auksinės rudos spalvos ir karamelizavimo, maždaug 2-3 valandas, maišydami kas 15 minučių. Padidinkite ugnį iki vidutinės, sudėkite. česnako ir čiobrelių ir pakepinkite iki kvapnios, maždaug minutę.
- Sumaišykite miltus ir leiskite virti 2-3 minutes.
- Įpilkite vyno ir nusausinkite keptuvę.
- Supilkite sultinį ir lauro lapus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Supilkite sriubą į orkaitei atsparius dubenėlius ant kepimo skardos ir uždėkite griežinėliais pjaustytą duoną ir sūrį. Kepkite broilerį, kol sūris išsilydys, apie 1 3 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
225 min