Prancūziška svogūnų sriuba Tartines
Jums reikės
- 4 didelių griežinėlių kaimiška duona
- 2 Tbs vynas
- 1 šakelė čiobreliai
- 118 ml gruyere sūris
- 1 šaukšteliai medus
- 2 Tbs alyvuogių aliejus
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 vidutinis svogūnas
- 473 ml daržovių sultinys
- 3 mažas svogūnai
Instrukcijos
- Įkaitinkite 1 Valg. aliejaus puode ant vidutinės ugnies.
- Įdėkite saldų svogūną ir raudonąjį svogūną, uždenkite ir kepkite 15–20 minučių arba kol svogūnai pradės ruduoti.
- Įkaitinkite likusį 1 valg. aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite geltonojo svogūno griežinėlius ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol paruduos.
- Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Atidėkite 12 gražiausių geltonojo svogūno griežinėlių, o likusius geltonuosius svogūnus supjaustykite.
- Į saldžiuosius ir raudonuosius svogūnus suberkite susmulkintus geltonuosius svogūnus. Kepkite neuždengę 5 minutes arba tol, kol visi svogūnai paruduos.
- Įpilkite vyno ir virkite 1–2 minutes arba tol, kol išgaruos dauguma skysčio. Įmaišykite sultinį, medų ir čiobrelius; jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Iš dalies uždenkite ir troškinkite 10–20 minučių arba tol, kol išgaruos dauguma skysčio.
- Ant kepimo skardos padėkite duonos riekeles.
- Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite 1/4 puodelio virtų svogūnų mišinio. Ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio.
- Ant kiekvieno tartino uždėkite 3 keptus svogūno griežinėlius. Kepkite 2–3 minutes arba tol, kol sūris pradės burbuliuoti ir ruduoti.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min