Prancūziška svogūnų sriuba Tartines

Prancūziška svogūnų sriuba Tartines

Jums reikės

  • 4 didelių griežinėlių kaimiška duona
  • 2 Tbs vynas
  • 1 šakelė čiobreliai
  • 118 ml gruyere sūris
  • 1 šaukšteliai medus
  • 2 Tbs alyvuogių aliejus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 473 ml daržovių sultinys
  • 3 mažas svogūnai

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite 1 Valg. aliejaus puode ant vidutinės ugnies.
  2. Įdėkite saldų svogūną ir raudonąjį svogūną, uždenkite ir kepkite 15–20 minučių arba kol svogūnai pradės ruduoti.
  3. Įkaitinkite likusį 1 valg. aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  4. Sudėkite geltonojo svogūno griežinėlius ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol paruduos.
  5. Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Atidėkite 12 gražiausių geltonojo svogūno griežinėlių, o likusius geltonuosius svogūnus supjaustykite.
  6. Į saldžiuosius ir raudonuosius svogūnus suberkite susmulkintus geltonuosius svogūnus. Kepkite neuždengę 5 minutes arba tol, kol visi svogūnai paruduos.
  7. Įpilkite vyno ir virkite 1–2 minutes arba tol, kol išgaruos dauguma skysčio. Įmaišykite sultinį, medų ir čiobrelius; jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Iš dalies uždenkite ir troškinkite 10–20 minučių arba tol, kol išgaruos dauguma skysčio.
  8. Ant kepimo skardos padėkite duonos riekeles.
  9. Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite 1/4 puodelio virtų svogūnų mišinio. Ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio.
  10. Ant kiekvieno tartino uždėkite 3 keptus svogūno griežinėlius. Kepkite 2–3 minutes arba tol, kol sūris pradės burbuliuoti ir ruduoti.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min