Prancūziškas migdolų sausainių pyragas su abrikosų kremo sūrio glaistu

Jums reikės
- 2 šaukštai migdolų ekstraktas
- 177 ml abrikosų-persikų uogienė
- 59 ml sūrio kremas
- 8 porcijos abrikosų kreminio sūrio glajus
- 2 didelis kiaušiniai
- 355 ml miltai
- 237 ml granuliuoto cukraus
- 59 ml rudas cukrus
- 118 ml pjaustytų migdolų
- 177 ml sviesto
- 1 Valg Vanilės ekstraktas
Instrukcijos
- Tortas - Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Apipurkškite 9 colių skersmens pyragą miltais pabarstytu kepimo purkštuvu arba ištepkite keptuvę riebalais ir miltais; atidėti. Dideliame dubenyje, tinkančiame naudoti mikrobangų krosnelėje, ištirpinkite sviestą maždaug 75 sekundes. Leiskite sviestui akimirką atvėsti, kad neplaktumėte kiaušinio.
- Sudėkite visus likusius pyrago ingredientus (išskyrus miltus) ir išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite miltus, kol jie susimaišys; nepermaišyti. Išverskite tešlą į paruoštą skardą. Ant viršaus galima dėti pjaustytų migdolų.
- Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol viršus taps auksinis ir sustings, o kraštai bus tvirtesni ir šiek tiek atsitrauks nuo keptuvės kraštų. Į centrą įsmeigtas dantų krapštukas turi išeiti švarus arba su keletu drėgnų trupinių, bet be tešlos. Leiskite pyragui atvėsti keptuvėje ant grotelių apie 15 minučių. Išverskite pyragą ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Kol pyragas vėsta, pasigaminkite glajų. Abrikosų kreminio sūrio glajus -
- Torto viršų aptepkite glajumi (nebūtina visiškai atvėsinti), supjaustykite ir patiekite. Tortas sandariai išsilaikys šaldytuve iki 5 dienų. Aš jį šalinau dėl kreminio sūrio, glaisto, bet jei nenaudojau ar naudoju kitokią glazūrą, pyragą galima laikyti sandariai kambario temperatūroje iki 5 dienų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
35 min