Prancūziškas šilko pyragas

Prancūziškas šilko pyragas

Jums reikės

  • 57 g kartaus saldaus šokolado
  • 1 Valg rapsų aliejus
  • 30 šokoladiniai vafliai
  • 1 Valg kavos
  • 1 šaukšteliai kremas iš totorių
  • 2 šaukštai datos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 šaukšteliai želatina
  • 8 šaukštai rudas cukrus
  • 118 ml pieno
  • 79 ml kakavos milteliai
  • 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
  • 1 Valg vandens
  • 2 šaukštai vandens

Instrukcijos

  1. Virtuvės kombainu sumaišykite šokoladinius vaflius ir datules; apdoroti, kol smulkiai supjaustoma.
  2. Įpilkite vandens ir aliejaus ir maišykite, kol sudrėkins. Įspauskite į paruoštos keptuvės dugną ir šonus.
  3. Mažame dubenyje sumaišykite kavą ir vandenį.
  4. Ant viršaus pabarstykite želatiną ir atidėkite, kad suminkštėtų.
  5. Kiaušinį, pieną, 3 šaukštus rudojo cukraus ir kakavą išplakite nedideliame puode iki vientisos masės. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat plakdami, kol sutirštės ir momentinis termometras užfiksuos 160 F, 5–7 minutes. Neleiskite mišiniui užvirti.
  6. Įpilkite rezervuoto želatinos mišinio; maišykite, kol ištirps.
  7. Įpilkite šokolado ir vanilės, maišykite, kol ištirps. Atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros, apie 30 minučių. Išplakite paruoštus kiaušinių baltymus ir tartarų grietinėlę dideliame dubenyje su elektriniu plakikliu mažu greičiu iki putų. Padidinkite greitį iki didelio ir plakite, kol susidarys minkštos smailės. Palaipsniui suberkite likusius 5 šaukštus rudojo cukraus, plakite, kol košė taps vientisa ir blizgi.
  8. Ketvirtadalį meringue supilkite į atvėsintą šokolado mišinį iki vientisos masės. Šokolado mišinį supilkite į likusį meringue ir sumaišykite su šluotele. Šaukštu supilkite įdarą į plutą ir atvėsinkite, kol sustings, maždaug 3 valandas.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 255 min