Prancūziškas svogūnų ant grotelių kepto sūrio sumuštinis
Jums reikės
- 0 puodeliai jautienos sultinio
- 2 šaukštai sviesto
- 4 gabalas duona
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 1 puodelis gruyere sūris
- 1 Valg aliejaus žiupsnelis druskos žiupsnelis maltų pipirų
- 1 didelis svogūnas
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje su storu dugnu arba ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite svogūną ir pakepinkite 5 minutes, maišydami, kad apsemtų. Sumažinkite šilumą iki vidutinės žemos. Retkarčiais pamaišykite ir toliau troškinkite 30 minučių. Svogūnai išprakaito drėgmę ir galiausiai karamelizuosis į aukso rudą spalvą.
- Įberkite žiupsnelį druskos, šlakelį portveino, šerio arba sultinio (nebūtina) ir leiskite skysčiui išvirti.
- Išorinius duonos riekeles ištepkite minkštu sviestu.
- Ištepkite viduje viso grūdo garstyčiomis (nebūtina) Ant dviejų griežinėlių padalinkite ir sluoksniuokite susmulkintą Gruyere, ant viršaus uždėkite karamelizuotų svogūnų, pabarstykite šviežių čiobrelių lapeliais, tada suberkite likusį sūrį. „Uždarykite“ sumuštinius su kitomis duonos riekelėmis ir švelniai suspauskite
- Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 sviestą (arba sviesto ir aliejaus derinį).
- Į keptuvę sudėkite sumuštinius ir paskrudinkite, atsargiai apverskite, kai taps auksinės rudos spalvos ir sūris pradės tirpti.
- Įdėkite į šiltą orkaitę, kad, jei reikia, sūris visiškai ištirptų, o tai neleis duonai per daug patamsėti.
Papildoma informacija
Porcijos
2
Gaminimo laikas
50 min