Prancūziškas svogūnų sriubos troškinys – 5 taškai
Jums reikės
- 1 Valg balzamiko acto
- 237 ml jautienos sultinys
- 1 šaukšteliai pipirų
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 0 kepalas batonas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai sviesto
- 5 vidutinis svogūnai
- 1 šaukštelis paprika
- 118 ml raudonas vynas
- 1 šaukštelis druskos
- 4 gabalas šveicariškas sūris
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Įdėkite didelį puodą arba olandišką orkaitę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus, česnaką ir druską. Kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai karamelizuosis, maždaug 30–40 minučių. Jei svogūnai pradeda lipti prie keptuvės, tiesiog išmaišykite šaukštą arba du sultinio pagal poreikį. Kai svogūnai karamelizuosis, įpilkite sultinio, vyno, Vusterio padažo, paprikos, pipirų ir čiobrelių. Troškinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sumažinkite ugnį ir įpilkite acto ir, jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir laikykite ant silpnos ugnies, kad išliktų karšta, kol ruošiate duoną. Įkaitinkite orkaitės broilerį. Supjaustykite 1/3 prancūziško batono kepalo į maždaug 12 riekelių. Kepimo skardą apipurkškite neriebiu kepimo purškalu ir ant skardos tolygiai išdėliokite batono riekeles. Dar kartą lengvai supurkškite alyvuogių aliejaus purškikliu arba neriebiu kepimo purškikliu ir įdėkite į orkaitę 3 minutėms iš abiejų pusių arba tol, kol duona gerai apskrus iš abiejų pusių.
- Išimkite duoną iš orkaitės ir nustatykite kepti 375 laipsnių kampu.
- Supilkite svogūnų mišinį į 8x8 troškinimo indą. Ant viršaus tolygiai uždėkite duonos riekeles, o po to tolygiai uždenkite šveicariško sūrio griežinėliais.
- Įdėkite troškinimo indą į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys ir pradės ruduoti, apie 10-15 minučių.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
65 min