Prancūziški pyragaičiai} Šokoladiniai eklerai ir grietinėlės sluoksniai
Jums reikės
- 28 g sviesto
- 14 g pyrago miltai
- 28 g kukurūzų krakmolas
- 113 g kiaušinių tryniai
- 7 kiaušiniai
- 227 g miltai
- 1 puodelis riebi grietinėlė
- 3 šaukštai pieno
- 1 puodelis cukraus pudra
- 7 g druskos
- 2 kvadratai pusiau šokoladas
- 142 g cukraus
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 2 puodeliai vandens
Instrukcijos
- Į puodą supilkite vandenį, sviestą ir druską ir užvirinkite.
- Nukelkite nuo ugnies ir suberkite persijotus miltus. Tešlą plakite mediniu šaukštu; Vėl uždėkite ant ugnies ir plakite tešlą minutę arba tol, kol ji atsitrauks nuo keptuvės kraštų ir nelips prie šaukšto.
- Tešlą perkelkite į dubenį ir maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Tešla bus lygi ir šiek tiek biri. Naudodami 1/2 colio paprastą antgalį užpildykite konditerijos maišelį mišiniu. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos sausainių skardos uždėkite eklerų ar kremo gabalėlių.
- Kepkite 400 laipsnių 15-20 minučių. Atidarykite dureles 1-2 kartus, kad išsiskirtų šiluma. Tada sumažinkite ugnį iki 350 laipsnių ir mediniu šaukštu laikykite praviras dureles, kol jos taps auksinės rudos spalvos. Visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje. Į keptuvę supilkite pieną ir užvirkite.
- Suplakite cukrų ir trynius, kol masė pabals.
- Į cukrų ir kiaušinius įmaišykite kukurūzų krakmolą/miltus
- Trečdalį karšto pieno supilkite į kiaušinių mišinį ir maišydami jį pildami.
- Supilkite mišinį atgal į keptuvę ir intensyviai plakdami užvirinkite.
- Perkelkite į dubenį ir įpilkite vanilės bei sviesto. Atvėsinkite. Sudėkite į konditerinį maišelį ir įdėkite į eklerų dugną per dvi skylutes, kurias padarėte medinio šaukšto galu. Užpildykite lukštą 3/4 grietinėlės. Ant silpnos ugnies keptuvėje nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
- Įpilkite cukraus ir tiek pieno, kad susidarytų gražios konsistencijos.
- Maišymo dubenyje sumaišykite grietinėlę ir vanilę.
- Išplakti iki putų ir suberti cukrų. Plakite, kol susidarys minkštos smailės.
- Nupjaukite viršutinę 1/3 grietinėlės sluoksnio ir naudodami konditerinį maišelį, pilną grietinėlės su dideliu žvaigždutės antgaliu, užpildykite kiekvieną apvalkalą kremu. Viršų pakeiskite ir pabarstykite cukrumi.
Papildoma informacija
Porcijos
36
Gaminimo laikas
45 min