Prancūziški pyragaičiai} Šokoladiniai eklerai ir grietinėlės sluoksniai

Prancūziški pyragaičiai} Šokoladiniai eklerai ir grietinėlės sluoksniai

Jums reikės

  • 28 g sviesto
  • 14 g pyrago miltai
  • 28 g kukurūzų krakmolas
  • 113 g kiaušinių tryniai
  • 7 kiaušiniai
  • 227 g miltai
  • 1 puodelis riebi grietinėlė
  • 3 šaukštai pieno
  • 1 puodelis cukraus pudra
  • 7 g druskos
  • 2 kvadratai pusiau šokoladas
  • 142 g cukraus
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
  • 2 puodeliai vandens

Instrukcijos

  1. Į puodą supilkite vandenį, sviestą ir druską ir užvirinkite.
  2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite persijotus miltus. Tešlą plakite mediniu šaukštu; Vėl uždėkite ant ugnies ir plakite tešlą minutę arba tol, kol ji atsitrauks nuo keptuvės kraštų ir nelips prie šaukšto.
  3. Tešlą perkelkite į dubenį ir maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Tešla bus lygi ir šiek tiek biri. Naudodami 1/2 colio paprastą antgalį užpildykite konditerijos maišelį mišiniu. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos sausainių skardos uždėkite eklerų ar kremo gabalėlių.
  4. Kepkite 400 laipsnių 15-20 minučių. Atidarykite dureles 1-2 kartus, kad išsiskirtų šiluma. Tada sumažinkite ugnį iki 350 laipsnių ir mediniu šaukštu laikykite praviras dureles, kol jos taps auksinės rudos spalvos. Visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje. Į keptuvę supilkite pieną ir užvirkite.
  5. Suplakite cukrų ir trynius, kol masė pabals.
  6. Į cukrų ir kiaušinius įmaišykite kukurūzų krakmolą/miltus
  7. Trečdalį karšto pieno supilkite į kiaušinių mišinį ir maišydami jį pildami.
  8. Supilkite mišinį atgal į keptuvę ir intensyviai plakdami užvirinkite.
  9. Perkelkite į dubenį ir įpilkite vanilės bei sviesto. Atvėsinkite. Sudėkite į konditerinį maišelį ir įdėkite į eklerų dugną per dvi skylutes, kurias padarėte medinio šaukšto galu. Užpildykite lukštą 3/4 grietinėlės. Ant silpnos ugnies keptuvėje nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
  10. Įpilkite cukraus ir tiek pieno, kad susidarytų gražios konsistencijos.
  11. Maišymo dubenyje sumaišykite grietinėlę ir vanilę.
  12. Išplakti iki putų ir suberti cukrų. Plakite, kol susidarys minkštos smailės.
  13. Nupjaukite viršutinę 1/3 grietinėlės sluoksnio ir naudodami konditerinį maišelį, pilną grietinėlės su dideliu žvaigždutės antgaliu, užpildykite kiekvieną apvalkalą kremu. Viršų pakeiskite ir pabarstykite cukrumi.

Papildoma informacija

Porcijos 36
Gaminimo laikas 45 min