Quiche Valerie
Jums reikės
- 1 Valg rapsų aliejus
- 6 didelis kiaušiniai
- 532 ml miltai
- 1 Valg petražolės
- 2 šaukšteliai čiobreliai
- 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
- 118 ml gruyere sūris
- 6 šaukštai Ledinis vanduo
- 0 šaukšteliai košerinė druska
- 1 šaukštelis košerinė druska
- 296 ml kremas
- 355 ml daržovės
- 473 ml grybai
- 59 ml parmigiano-reggiano
- 5 iki 6 maltų pipirų
- 1 Valg cukraus
- 177 ml sviesto
- 59 ml čederis
Instrukcijos
- Virtuvės kombainu sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir druską ir plakite, kol gabalėliai pasidarys žirnio dydžio.
- Įpilkite ledinio vandens po 1 valgomąjį šaukštą ir pulsuokite, kol tešla pradės lipti prie procesoriaus sienelių.
- Išmeskite tešlą ant darbinio paviršiaus ir suspauskite, kad susidarytų vientisas rutuliukas. Minkykite vieną ar du kartus, jei jis subyrėtų. Tešlą padalinkite per pusę, 1 dalį suvyniokite į plastikinę plėvelę ir prieš iškočiokite 1 valandą laikykite šaldytuve. (Šis receptas sudaro dvigubą tešlos dalį; jei naudojate tik 1 dalį, kitą pusę apvyniokite 2 sluoksniais plastikinės plėvelės, įdėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užšaldykite kitam naudojimui.)
- Ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus ir miltais pabarstytu kočėlu iškočiokite pyrago tešlą į 9–10 colių apskritimą. Jei reikia, šiek tiek pabarstykite smeigtuką, kad jis nepriliptų; jei tešla kočiodama lieka lipni, atšaldykite, kol sutvirtės, ir pradėkite iš naujo. Naudodami didelę plokščią mentele arba suolelio grandiklį perkelkite tešlą į 9 colių pyrago lėkštę ir šakute suspauskite į formą.
- Į pyrago kevalą įdėkite pergamentinio popieriaus arba folijos lakštą ir užpildykite pyrago svarmenimis, nevirtais ryžiais arba džiovintomis pupelėmis.
- Nuimkite pyrago plutą, bet palikite įjungtą orkaitę.
- Kišiui: kol kepa plutelė, vidutinėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite grybus ir kepkite, kol gerai paruduos ir iškeps, retkarčiais pamaišydami 10 minučių. Tada įmaišykite sumaišytas daržoves, kad išvirtų vandens perteklius ir nuvytų špinatų lapai.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, petražoles, čiobrelius, muskato riešutą, druską ir pipirus ir lengvai išplakite.
- Ant plutos pabarstykite pusę Gruyere, Cheddar ir Parmigiano-Reggiano, tada daržovių mišinio ir likusio sūrio.
- Ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį ir kepkite, kol sustings, apie 35 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
165 min