Quiche Valerie

Quiche Valerie

Jums reikės

  • 1 Valg rapsų aliejus
  • 6 didelis kiaušiniai
  • 532 ml miltai
  • 1 Valg petražolės
  • 2 šaukšteliai čiobreliai
  • 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
  • 118 ml gruyere sūris
  • 6 šaukštai Ledinis vanduo
  • 0 šaukšteliai košerinė druska
  • 1 šaukštelis košerinė druska
  • 296 ml kremas
  • 355 ml daržovės
  • 473 ml grybai
  • 59 ml parmigiano-reggiano
  • 5 iki 6 maltų pipirų
  • 1 Valg cukraus
  • 177 ml sviesto
  • 59 ml čederis

Instrukcijos

  1. Virtuvės kombainu sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir druską ir plakite, kol gabalėliai pasidarys žirnio dydžio.
  2. Įpilkite ledinio vandens po 1 valgomąjį šaukštą ir pulsuokite, kol tešla pradės lipti prie procesoriaus sienelių.
  3. Išmeskite tešlą ant darbinio paviršiaus ir suspauskite, kad susidarytų vientisas rutuliukas. Minkykite vieną ar du kartus, jei jis subyrėtų. Tešlą padalinkite per pusę, 1 dalį suvyniokite į plastikinę plėvelę ir prieš iškočiokite 1 valandą laikykite šaldytuve. (Šis receptas sudaro dvigubą tešlos dalį; jei naudojate tik 1 dalį, kitą pusę apvyniokite 2 sluoksniais plastikinės plėvelės, įdėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užšaldykite kitam naudojimui.)
  4. Ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus ir miltais pabarstytu kočėlu iškočiokite pyrago tešlą į 9–10 colių apskritimą. Jei reikia, šiek tiek pabarstykite smeigtuką, kad jis nepriliptų; jei tešla kočiodama lieka lipni, atšaldykite, kol sutvirtės, ir pradėkite iš naujo. Naudodami didelę plokščią mentele arba suolelio grandiklį perkelkite tešlą į 9 colių pyrago lėkštę ir šakute suspauskite į formą.
  5. Į pyrago kevalą įdėkite pergamentinio popieriaus arba folijos lakštą ir užpildykite pyrago svarmenimis, nevirtais ryžiais arba džiovintomis pupelėmis.
  6. Nuimkite pyrago plutą, bet palikite įjungtą orkaitę.
  7. Kišiui: kol kepa plutelė, vidutinėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite aliejų.
  8. Sudėkite grybus ir kepkite, kol gerai paruduos ir iškeps, retkarčiais pamaišydami 10 minučių. Tada įmaišykite sumaišytas daržoves, kad išvirtų vandens perteklius ir nuvytų špinatų lapai.
  9. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, petražoles, čiobrelius, muskato riešutą, druską ir pipirus ir lengvai išplakite.
  10. Ant plutos pabarstykite pusę Gruyere, Cheddar ir Parmigiano-Reggiano, tada daržovių mišinio ir likusio sūrio.
  11. Ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį ir kepkite, kol sustings, apie 35 minutes.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 165 min