Rimtai nuostabūs švediški mėsos kukuliai rudajame padaže
Jums reikės
- 1 mažas svogūnas
- 5 šaukštai sviesto
- 2 gabalas duona
- 3 šaukštai pieno
- 567 g Malta jautiena
- 1 didelis kiaušinis
- 1 šaukštelis druskos
- 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
- 1 šaukšteliai sumalti visi prieskoniai ir česnako milteliai
- 1 Valg aliejus ir Vorčesterio padažas
- 2 šaukštai miltai
- 414 ml vištienos sultinys
- 118 ml kremas
- 2 šaukšteliai garstyčios
- 5 porcijos sviestu patepti kiaušinių makaronai
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą sviesto.
- Sudėkite svogūnus ir leiskite jiems suminkštėti ir tapti permatomi, maždaug 3–5 minutes.
- Išimkite į vidutinį dubenį ir leiskite atvėsti. Nedideliame dubenyje supilkite pieną ant duonos ir šaukštu arba pirštais paspauskite, kad duona susigertų visą pieną, palikite 5 minutes. Kai svogūnai suminkštės. atvėsintą, į dubenį sudėkite maltą jautieną, duonos mišinį, kiaušinį, druską, pipirus, muskato riešutą ir visus prieskonius ir maišykite, kol viskas susimaišys. Nepermaišykite mėsos, nes susidarys kieti kotletai. Suformuokite 18–22 maždaug 1–1 colio skersmens kotletus.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą sviesto kartu su aliejumi.
- Suberkite kotletus ir kepkite 6-9 minutes, kas porą minučių apverskite, kad tolygiai apskrustų.
- Išimkite į lėkštę. Jei neturite pakankamai didelės keptuvės, kurioje tilptų visi kotletai, darykite tai partijomis, neperpildykite keptuvės, nes nenorite, kad jie garuotų.
- Į keptuvę ant vidutinės ugnies įdėkite likusius 3 šaukštus sviesto.
- Pabarstykite miltus ir plakite 1-2 minutes arba kol pasidarys auksinės rudos spalvos. Plakdami lėtai supilkite jautienos sultinį. Sumažinkite ugnį, plakite grietinę, kol ji visiškai ištirps.
- Suberkite česnako miltelius, garstyčias ir Vorčesterio padažą ir leiskite švelniai užvirti, prieš sumažindami ugnį. Leiskite padažui sutirštėti 6-10 minučių arba kol pasieks norimą konsistenciją.
- Įdėkite kotletus, kai liko 4 minutės. Nepamirškite, kad padažas sutirštės, todėl, jei nepateiksite iš karto, palikite jį šiek tiek plonesnį.
- Patiekite ant sviestu pateptų kiaušinių makaronų arba bulvių košės. Jei norite, pabarstykite šviežiomis petražolėmis!
Papildoma informacija
Porcijos
5
Gaminimo laikas
50 min