Rimtai skandinaviškai: švediški mėsos kukuliai

Rimtai skandinaviškai: švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 118 ml jautienos sultinio
  • 3 šaukštai rapsų aliejus
  • 1 čili per pusę
  • 680 g maltas griebtuvas
  • 355 ml riebi grietinėlė
  • 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 355 ml bruknių
  • 177 ml svogūnas
  • 4 porcijos druskos
  • 355 ml cukraus
  • 1 Valg sviesto
  • 118 ml vandens
  • 118 ml distiliuotas actas
  • 5 pipirų žirneliai

Instrukcijos

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską ir actą.
  2. Plakite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps. Smulkiai supjaustykite agurką ir sudėkite į dubenį. Įsitikinkite, kad jie visiškai padengti skysčiu.
  3. Įdėkite lauro lapą, čili ir pipirų žirnelius ir padėkite į šaldytuvą bent vienai valandai.
  4. Bruknoms: Kruopščiai nuplaukite bruknes ir sudėkite į dubenį.
  5. Supilkite cukrų ir švelniai maišykite, kol cukrus ištirps. Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
  6. Mėsos kukuliai: 10 colių keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, kol suputos.
  7. Sudėkite svogūnus ir, retkarčiais pamaišydami, kepkite iki auksinės rudos spalvos 7–8 minutes.
  8. Į svogūnus suberkite jautieną ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  9. Kruopščiai sumaišykite mišinį ir leiskite pailsėti 10-15 minučių. Iš mėsos suformuokite mažus, maždaug vieno colio skersmens rutuliukus.
  10. Įkaitinkite aliejų 10 colių nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  11. Perkelkite į didelę lėkštę ir pakartokite su likusiais kotletais. Ruošdami padažą, mėsos kukulius laikykite laisvai uždengę folija.
  12. Į keptuvę įpilkite du šaukštus vandens ir sultinio, mediniu šaukštu arba gumine mentele nubraukite visas parudavusias gabalėles. Sureguliuokite ugnį iki mažos ir troškinkite, kol padažas sumažės trečdaliu, maždaug 3 minutes.
  13. Įpilkite riebios grietinėlės ir toliau virkite, kol padažas pasidarys norimos konsistencijos (šiuo etapu galite įpilti daugiau sviesto, kad jis sutirštėtų, jei norite). Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, jei norite, įberkite žiupsnelį cukraus.
  14. Kotletus, padažą, bruknių uogienę, agurkus patiekite iš karto su bulvių koše ir keliomis krapų šakelėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min