Rudintas sviestas Alfredo makaronai
Jums reikės
- 237 ml riebi grietinėlė
- 355 ml parmezano sūris
- 454 g makaronai
- 4 porcijos druska pipirai
- 118 ml sviesto
Instrukcijos
- Užvirinkite didelį puodą vandens. Pasūdykite vandenį ir pradėkite virti makaronus. Kol makaronai verda, ištirpinkite sviestą gilioje keptuvėje kietu dugnu ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pasukiokite keptuvę, kad svieste apskrustų pieno sausosios medžiagos. Kai sviestas pradės įgauti vidutiniškai rudą spalvą, sumažinkite ugnį ir nedelsdami supilkite grietinėlę. Keptuvė šnypščia, bet maišant sumažės.
- Pabarstykite sūriu ir toliau maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir padažas taps vientisas. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Kai makaronai yra al dente, nusausinkite.
- Supilkite į šiltą padažą ir išmaišykite, kad apsemtų.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
20 min