2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rūkyta lašiša ir bulvės Wonton Pierogies

Rūkyta lašiša ir bulvės Wonton Pierogies

Jums reikės

  • 55 porcijos rapsų aliejus
  • 2 šaukštai krapai
  • 0 šaukšteliai košerinė druska
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 170 g jogurtas
  • 1 pkg apvalus koldūnų įvynioklis
  • 680 g rusvosios bulvės
  • 55 porcijos druskos ir pipirų
  • 79 ml askaloniniai česnakai
  • 113 g lašiša

Instrukcijos

  1. Sudėkite bulves į didelį puodą su šaltu, pasūdytu vandeniu. Užvirkite ir virkite, kol bulvės suminkštės.
  2. Nusausinkite bulves, tada supilkite atgal į puodą, pastatytą ant vidutinės ugnies, kad bulvės išdžiūtų, maždaug 1 minutę.
  3. Perkelkite bulves į vidutinį dubenį ir sutrinkite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus iki vientisos masės.
  4. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus.
  5. Sudėkite askaloninius česnakus ir kepkite, kol jie suminkštės ir pradės ruduoti. Askaloninius česnakus, rūkytą lašišą ir krapus įmaišykite į bulves. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Vienu metu dirbdami su vienu koldūnų įvyniokliu, uždėkite vieną suapvalintą arbatinį šaukštelį ant vienos pakuotės pusės. Pirštu patrinkite vandeniu aplink pakuotės kraštą. Užlenkite vyniotinį ir gerai suspauskite kraštus. Pakartokite su likusiais įvyniojimais ir įdaru, dėdami užpildytus pierogius ant kepimo skardos, išklotos vaško popieriumi.
  7. Įkaitinkite 1 šaukštą rapsų aliejaus didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  8. Įpilkite ½ puodelio šilto vandens, uždenkite ir virkite 4 minutes.
  9. Nedideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, druską ir krapus.*Recepto pastaba: Padarykite pirmyn! Pierogies galima įdaryti iki 24 valandų. Uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve.)

Papildoma informacija

Porcijos 55
Gaminimo laikas 110 min